Política

Negocis il·lícits a Gandia amb els diners dels ciutadans

El PSPV-PSOE considera que la sentència sobre el subministrament de l'aigua és un dur colp a la credibilitat del Govern de Torró

Hi ha similituds amb el cas Citroën, que està sent investigat per la Fiscalia

Els socialistes en l'Ajuntament de Gandia han exigit al govern del PP de Torró que deixe de fer “negocis il·lícits amb els diners dels ciutadans de Gandia”, després que un jutjat haja decidit mantenir la suspensió de l'expedient de contractació del servei públic de distribució d'aigua potable, per apreciar indicis de connivència entre el govern local i una empresa.

El regidor socialista Vicent Mascarell ha assenyalat que l'acte de la jutge suposa “un dur colp a la credibilitat del govern del PP”, ja que justifica la seua decisió de paralitzar el procés en indicis de “desviament de poder, de burlar dificultats tècniques d'una revisió contractual, de simular la concurrència competitiva o d'impedir la concurrència d'altres licitadors”, segons indica textualment la sentència.

L'acte de la jutge, ha afirmat, “és demolidor” i demostra que el procés d'adjudicació del subministrament d'aigua potable “ha sigut un procés fosc des del principi, que s'ha dut a terme al marge de l'oposició i dels ciutadans”.

A més, la sentència mostra que el procés ha estat farcit d'errors des del principi i que reconèixer-li 90 milions d'euros a l'actual empresa adjudicatària no va ser solament una temeritat i una decisió antieconòmica, sinó també antijurídica.

Aquesta notícia fa que pensar en aquests temps en què la corrupció està latent i ara que les empreses de Torró estan passant dificultats i s'observa bastant similitud amb el cas Citroen, que ara investiga la Fiscalia, en el qual també s'aprecien indicis que el govern del PP ha evitat la lliure concurrència per a beneficiar a un tercer.

Per tot açò, els socialistes han demanat en primer lloc al govern del PP “que pare de fer negocis il·lícits i fraudulents”, i en segon lloc que es convoque de forma urgent una junta de portaveus o una comissió en la qual es lliure “tota la informació sobre aquest fosc procés i on el PP done explicacions” i que aquesta informació “estiga també a l'abast de tots els ciutadans de Gandia”, que són els màxims afectats per les decisions del govern local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.