Política

política

Els veïns de Viladamat aposten pel magatzem i per adequar la deixalleria

L'alcaldessa fa un balanç molt positiu de la participació de 81 veïns del poble en un dia marcat per la forta tramuntana al municipi empordanès

La construcció d'un magatzem municipal i l'adequació de la deixalleria. Aquesta és l'elecció majoritària dels 81 veïns de Viladamat que ahir, tot i les condicions meteorològiques, van decidir pronunciar-se sobre quina obra consideraven més important per al municipi. Les altres dues propostes eren l'arranjament de les conduccions d'aigua potable i la rehabilitació dels carrers del nucli antic, dues opcions que representaven contribucions especials per als veïns dels carrers afectats. “Valorem molt positivament que 81 veïns i veïnes hagin vingut a votar, sobretot amb les condicions meteorològiques que s'han donat avui”, afirmava l'alcaldessa de la CUP (grup que governa a Viladamat), Irene Palol, que sostenia que la forta tramuntana que ahir bufava al poble havia condicionat que no hi hagués anat més gent a expressar-se. Els 81 veïns que ho van fer representen el 24% de la població. “L'elecció tampoc condicionava, perquè les tres propostes representaven millores per al poble”, explicava Palol i, en aquest sentit, s'explica que l'opció guanyadora ho hagi fet per 41 vots, només 5 més que la proposta d'arranjament de les conduccions d'aigua potable. Per contra, la proposta de rehabilitació dels carrers del nucli antic només va aconseguir 3 vots. En la votació, només hi va haver un vot en blanc. “El municipi s'ha pronunciat i ha atorgat pes a les obres necessàries més que no a l'embelliment del nucli antic, despesa que pel que s'ha vist, ara no toca”, afirmava l'alcaldessa en un comunicat en què també es comentava que “és probable que una part de veïns també s'hagin pronunciat en funció de la crisi, ja que l'opció 1 comportava contribucions especials”. Un cop escollit, ara caldrà fer el projecte amb una memòria valorada i presentar la sol·licitud de subvenció a la convocatòria del Pla d'Obres i Serveis de Catalunya.

LA XIFRA

81
veïns
de Viladamat es van pronunciar ahir. La proposta guanyadora va rebre 41 dels vots.

LA FRASE

En les decisions que condicionen el poble a llarg termini, cal exercir la democràcia directa i real
Irene Palol
alcaldessa de viladamat

LA DATA

03.02.13
Dia
en què s'ha exercit la segona consulta popular a Viladamat des de l'inici del mandat de la CUP.

Donar la veu al poble

Segons l'alcaldessa de Viladamat, amb la consulta “s'ha donat veu al poble i els que lliurement han volgut fer-ho s'han pronunciat i exercit el seu dret de vot”. En el mateix comunicat, Palol afegeix que “pensem i practiquem que en les decisions importants o que condicionen el poble a llarg termini cal exercir la democràcia directa i real”. Aquesta és la segona consulta que el govern municipal de la CUP porta als veïns del poble, de 450 habitants, 340 dels quals tenen dret de vot. La primera consulta feia referència al fet de si es requalificava un sector com a industrial. 108 veïns van decidir que no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

El govern espanyol estudia una petició d’indult per a Junqueras, Romeva, Turull i Bassa

barcelona
estat francès

Macron nomena el conservador Michel Barnier com a nou primer ministre

barcelona
estat espanyol

Perelló exigeix que no es donin instruccions als jutges “sobre com interpretar la llei”

barcelona

David Bote, nou president delegat de la Federació de Municipis de Catalunya

Barcelona
Política

El PP presenta el seu recurs d’inconstitucionalitat contra la llei d’amnistia

barcelona
alemanya

La policia de Múnic abat un sospitós armat prop del consolat d’Israel

barcelona
Política

ERC critica Viñuales per no donar explicacions sobre el cas d’espionatge

Tarragona
política

Junts retreu al PSOE el “soroll” pel finançament i ERC avisa Illa sobre el Prat

barcelona
guerra a europa

Rússia no veu ara que es donin les condicions per parlar de pau amb Kíiv

barcelona