Política

política

Plana demana ja com a alcalde que Amer digui “prou” a les querelles

Va ser investit ahir alcalde i avui té previst tornar a nomenar gerent Sergi Baulida, ja que va haver de cessar en plegar Alba Serra

Albert Plana López (CiU) ja és des d'ahir el nou alcalde d'Amer, després d'un ple d'investidura plàcid i amb un clima fins i tot distès. La sala de plens era plena, com en les últimes sessions, però al contrari que en el ple de la renúncia d'Alba Serra, no hi va haver cares llargues, ni paraules dures. De referències a la tensa situació política, en canvi, moltes. Plana va demanar públicament que els amerencs diguin “prou” a les querelles, amb referència a les que va presentar el cap de l'oposició, Xavier Targa (ERC), per l'afer dels pisos Baker. Una de les querelles anava dirigida a l'exalcaldessa Alba Serra, que va deixar la política local precisament pel que ella definia com una “judicialització de la política”.

“Diguem prou a aquest sistema. Diguem prou, prou demandes, prou querelles, prou contenciosos, perquè aquest embolcall no és gens saludable i enrareix el poble”, va afirmar contundentment el nou alcalde. Plana va advertir que encara que “el fantasma” de les querelles judicials planarà en els anys vinents, l'obligació dels ciutadans és girar full “i caminar units” per la cohesió del municipi.

Va prometre lleialtat i transparència, i va fer una breu exposició personal, potser perquè, tot i que viu al municipi des de fa anys, per a molts és encara molt poc conegut. Es va definir com un home “alegre, optimista, amb una gran capacitat de treball i moltes ganes de viure”. Nascut a Barcelona el 1935, és diplomat en màrqueting i direcció d'empreses. “Ben segur que alguns us preguntareu què hi faig assegut en aquesta cadira d'alcalde. Jo en algun moment encara em faig la mateixa pregunta, i és que tot ha anat molt de pressa”, va manifestar Plana.

Una de les primeres decisions de l'alcalde, avui, serà tornar a nomenar Sergi Baulida gerent, ja que com que és un càrrec de confiança –Alba Serra el va designar amb un decret d'alcaldia– Baulida va cessar de manera automàtica en plegar l'alcaldessa. La incògnita és si la secretària, Concepción Aguilera, portarà també al contenciós el nomenament.

LA FRASE

Diguem prou. Prou demandes, prou querelles, perquè aquest embolcall enrareix el poble
Albert Plana López
alcalde d'amer

“Que la meva dimissió serveixi”

Entre el públic assistent a la sala de plens hi havia Alba Serra, que ha estat alcaldessa d'Amer durant un any i mig. Serra va manifestar que espera que la seva dimissió, almenys, serveixi per fer un canvi. “Si hi ha solucions a un problema s'han de buscar, el que no pot ser és portar-te vilment al jutjat”, va exposar després del ple. Serra va abraçar i felicitar el nou alcalde després de la sessió i va recordar que l'Ajuntament té “grans dificultats que ha de solucionar”. Va reiterar que l'Ajuntament no rutlla, i que va intentar “buscar ordre”. “Crec que l'he iniciat, posant un gerent”, va dir. Plana va recordar, amb referència a la dimissió de Serra, que les querelles “costen diners i obren ferides molt profundes”. L'alcalde va definir Serra com “una amant de la vertadera política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Miquel Reverter
Alcalde de Castellfollit de la Roca (+Castellfollit-AM)

“El cingle és viu i l’Ajuntament no el pot controlar tot sol”

Castellfollit de la Roca
guerra a gaza

Trump vol que Netanyahu acabi “ràpid” la guerra perquè danya la imatge d’Israel

barcelona
àfrica

Algèria critica el suport de França al pla del Marroc per al Sàhara Occidental

barcelona
política

El Parlament aprova el vot telemàtic i amplia els supòsits per a la delegació

barcelona
tribunals

L’AN retira les mesures cautelars als encausats en ‘l’Operació Judes’

barcelona
unió europea

Ultimàtum de la CE al Regne Unit per les lleis de circulació de ciutadans

barcelona
estats units

Trump acusa el Partit Demòcrata d’haver donat “un cop d’estat” contra Biden

barcelona
estats units

El director de l’FBI no té clar que Trump rebés l’impacte d’una bala

barcelona
guerra a europa

Drons russos tornen a caure en territori de l’OTAN fronterer amb Ucraïna

barcelona