Política

ALBERT PLANA LÓPEZ

ALCALDE D'AMER

“El temor que et posin una querella sempre hi és”

El nou alcalde d'Amer afronta el que queda de mandat amb el repte de millorar la relació amb l'oposició

Admet que encara no entén del tot els embolics judicials dels pisos Baker i de la plaça de la Vila

Plana està orgullós
de les tradicions d'Amer, en especial de la Sardana de l'Alcalde, que ha ballat els últims 53 anys, explica. “Hi cap tothom i no ha de perdre aquest valor”, diu. Per l'alcalde, el que va passar en la sardana de l'estiu passat ha de ser un fet aïllat que no desdibuixa l'al·legoria d'unitat que representa el ball.

Plana sabia que hi hauria dues coses que, de cara als vilatans, pesarien en contra d'ell: l'edat (té 78 anys) i haver nascut fora d'Amer. I no només fora d'Amer –explica amb bon sentit de l'humor–, sinó a Barcelona. Demana temps, ja que hereta un clima enrarit en bona part pels embolics judicials dels edificis de Baker i de la plaça de la Vila.

Gaire gent li ha preguntat si ja sap on es fica?
Doncs més gent que no pas la que m'ha felicitat (riu). Aquest matí encara m'ho han dit! Sóc conscient d'on m'he ficat perquè he tingut tres mesos per adonar-me'n, i estic satisfet del pas que he fet.
Hereta una situació complicada, amb un clima tens...
S'ha d'acabar. En el moment que em van proposar ser alcalde vaig demanar que em donessin temps per pensar. En cap moment havia de prendre una decisió ràpida, i m'he arribat a fer una composició de com estan les coses. Vaig dir que acceptava però amb la condició que el dia 5 vam tancar un cicle i a partir del dia 7 en vam començar un altre. Al poble volem que desapareguin aquestes tensions.
Al ple va parlar de “prou querelles”. Vol dir que no se'n presenti cap més o aspira que es retirin les que hi ha?
No, em referia que s'han acabat, que s'han presentat les últimes.
No té por que li'n caigui alguna?
Aquest temor sempre hi és. Si arriba aquest moment, ja en parlarem. Jo demano que no succeeixi. No només per mi, sinó de cara al poble. Tinc dues regles d'or: la primera, el poble i els seus vilatans, i la segona, l'Ajuntament i els seus servidors. Primer hi ha d'haver el poble i després, els que el servim. Si ho fem tots junts podem assolir qualsevol repte. Tenim feina. No cal fer-ho tot en 48 hores. No pretenguem tampoc que en dos dies s'arregli. Tinc un projecte, i una de les bases és sobretot asseure'ns, dialogar i buscar consens.
Ha faltat, el diàleg?
Bastant. Les coses no es poden perdre pel fet que no se n'hagi parlat.
Per tant, la queixa d'ERC de falta de transparència era fonamentada?
Això ha existit. No es pot tapar. ERC ha fet la política que havia de fer i CiU, amb Alba Serra, la que havia de fer. Encertada o no? Els resultats són els que manen. I no ens hem de sentir massa falaguers del resultat. He lamentat molt la pèrdua de l'Alba Serra. I si ha passat ha estat per aquesta manca de diàleg, per no asseure'ns i dir-nos quatre veritats.
Ha tornat a nomenar el gerent?
Sí, perquè crec que és una figura imprescindible. Els tècnics cada vegada es fan més necessaris, els polítics som gent del carrer. Jo conec molt bé l'empresa privada però no tinc experiència en la política municipal. Hi ha d'haver algú que sí que ho conegui bé per poder defensar millor el poble, sempre que l'economia ho permeti. Un home no és car ni barat, depèn del seu rendiment.
Com se solucionen els grans problemes urbanístics d'Amer?
Doncs hi ha dos grans merders. Però no puc ser gaire explícit, perquè no ho he acabat d'entendre, encara. És massa, per un alcalde que fa dos dies que hi és.
Mantindrà la dedicació que tenia Alba Serra?
Hi seré cada dia. Jo tinc l'avantatge que estic jubilat i m'hi puc dedicar. I només tindré indemnitzacions. Ja tinc la meva pensió de jubilació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.