Política

Quatre detinguts a Galícia i un altre més a Astúries

Entre els arrestats a Santiago de Compostel·la figuren un regidor del PP, un exassessor del mateix partit i dos empresaris

La jutgessa del cas Pokémon també va fer detenir un dirigent dels populars asturians

Quatre detinguts més, a Santiago de Compostel·la, i un altre, a Astúries, engrosseixen la llarga llista d'implicats en l'anomenada operació Pokémon, ja amb una trentena d'imputats, la majoria dels quals, polítics. Aquests cinc detinguts s'afegeixen als quatre arrestats a Catalunya en el marc de la mateixa operació, que investiga l'existència d'una suposada trama de corrupció per obtenir concessions i contractes públics que ha esquitxat diversos ajuntaments gallecs, que investiga la titular del jutjat número 1 de Lugo, Pilar de Lara. Amb aquestes noves actuacions, la jutgessa inicia la segona fase de l'operació, que ha estat batejada amb el nom de Manga.

A Galícia, concretament a Santiago de Compostel·la, la jutgessa ordenava detenir el regidor de Seguretat, Albino Vázquez Aldrey (PP); Ángel Espadas, excap de gabinet de l'alcalde dimissionari del PP de la capital gallega Gerardo Conde Roa; el gerent de la firma de gestió d'aigua Aquagest a Compostel·la, José Luis Míguez, i l'empresari Jesús Fuentes. Aquest últim, soci d'Ángel Espadas en alguns negocis i organitzador de diversos esdeveniments lúdics a la capital gallega.

A banda d'aquests arrestos, el Servei de Vigilància Duanera va fer un escorcoll al domicili que el regidor Vázquez Aldrey té a Aríns, amb la seva presència. El servei de duanes també va escorcollar al matí la casa de l'exalcalde de Santiago de Compostel·la Gerardo Conde Roa, d'on es van endur diverses caixes amb documentació, i la seu que Aquagest té a la capital gallega, d'on els inspectors van sortir a mitja tarda amb documents.

En vista d'aquestes noves detencions, el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo ( PP), va reaccionar enfadat i va declarar que no li semblava “normal” el que està passant a l'Ajuntament de Santiago de Compostel·la ni “en altres ciutats gallegues” i va considerar necessàries “explicacions i disculpes”.

Les actuacions d'aquesta segona fase de l'operació Pokémon també han esquitxat el PP asturià, amb l'arrest del president d'aquest partit i exregidor de San Martín del Rey Aurelio, Joaquín Fernández Díaz, de 37 anys i propietari d'una empresa de consultoria i enginyeria. Agents de la policia judicial també van escorcollar el servei d'intervenció de l'Ajuntament de Cangas del Narcea.

LA XIFRA

30
imputats
hi ha aproximadament en l'anomenada operació Pokémon, molts dels quals són polítics.

Una operació amb nom de sèrie

L'operació Pokémon, que investiga l'existència d'una suposada xarxa per obtenir concessions i contractes públics en diverses ciutats gallegues i afecta dirigents del PP, el PSG i el BNG, pren el nom d'un videojoc japonès, més tard convertit en una popular sèrie de televisió dels anys noranta i unes cartes col·leccionables. I, de la mateixa manera que hi havia molts Pokémon, en aquesta trama també hi ha molts presumptes implicats. Els imputats superen la trentena. I “aconseguir-los tots” és el que sembla que vol fer la jutgessa de Lugo Pilar de Lara, que instrueix el cas, que va esclatar el setembre passat, en plena precampanya de les eleccions gallegues, amb la detenció dels exalcaldes d'Ourense i Boqueixón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Ábalos desafia el PSOE i reclama la seva readmissió com a afiliat

barcelona

El nou alcalde refà el cartipàs municipal

ESPARREGUERA
Política

El TSJC arxiva les autoinculpacions de diputats de Junts pel retorn de Puigdemont

barcelona
Política

Illa visita la Zarzuela per “normalitzar” les relacions amb Felip VI

barcelona
Política

Allau de crítiques a Junts per tombar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
JUSTÍCIA

Espadaler vol “reconvertir” Via Laietana 43 en “espai de memòria”

barcelona
orient mitjà

Què se sap de les explosions de cercapersones que ha colpejat Hezbol·là?

barcelona
Política

Marta Vilalta no formarà part de cap candidatura d’ERC

barcelona
Narcís Llinàs
Alcalde de Llagostera (Junts)

“He vingut aquí a treballar, que és el que he fet tota la vida”

Llagostera