Política

Empleats de la Diputació de Girona passen hores retinguts

Agents del Servei de Vigilància Duanera van envair les oficines del Patronat de Turisme i de Xaloc de Girona i van estar-hi tot el matí escorcollant

Tot el personal va restar hores incomunicat

“S'han posat a cridar com en Tejero i ens han manat que deixéssim els mòbils damunt la taula i que no toquéssim res.” Així ho resumia un dels funcionaris que ahir van quedar retinguts unes quantes hores a les dependències de l'avinguda Sant Francesc de Girona –al centre de la ciutat–, on ahir es va viure una inactivitat inusual des de primera hora del matí. Agents del Servei de Vigilància Duanera, armats i amb passamuntanyes, van entrar bruscament i de mala manera a les seus de les dependències del Patronat de Turisme –al número 19 del carrer– i també a les oficines de Xaloc –al número 29– per fer-hi un escorcoll en profunditat. Tant el Patronat de Turisme com Xaloc (Xarxa Municipal de Municipis) són organismes autònoms de la Diputació de Girona. Els agents van manar als treballadors que deixessin les seves ocupacions, els vam impedir de fer trucades amb els mòbils i els van tenir retinguts a les dependències fins que van acabar la seva tasca d'escorcoll. A Xaloc, van acabar a les dues del migdia i al Patronat de Turisme, a mitja tarda.

A partir de les onze del matí, diferents mitjans de comunicació es van concentrar davant de les oficines de Xaloc, una congregació que va cridar l'atenció de molts vianants. A mig matí, la vicepresidenta de Xaloc i alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va intentar, sense èxit, accedir a les oficines. I en la sortida va declarar que l'actuació dels agents del Servei de Vigilància Duanera responia a una ordre judicial i que el cas estava sota secret de sumari.

L'ambient que es va viure al Patronat de Turisme, on hi havia una quinzena de treballadors, va ser semblant al de Xaloc. Treballadors del Patronat de Turisme van dir que el tracte dels agents havia estat correcte, si bé els havien demanat que se'ls adrecessin en castellà. Van explicar que s'havien sentit impotents perquè entenien que l'operació no els afectava. Segons ha pogut saber aquest diari, de Xaloc els agents es van emportar només dos documents relatius a dos contractes de menys de 12.000 euros signats el 2008 amb una de les empreses investigades. De Turisme es van emportar també poca documentació. A la tarda, uns altres agents es van desplaçar a la seu de la Diputació, concretament al departament d'informàtica, on van recollir informació.

La Diputació de Girona es va limitar a emetre un únic comunicat en què manifestava que s'havien personat a la institució uns funcionaris judicials per informar-los de l'obertura de diligències prèvies que estaven sota secret de sumari i per demanar-los l'escorcoll als despatxos del Patronat de Turisme i Xaloc. Cap càrrec polític de la Diputació va voler fer ahir declaracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.