Política

La Generalitat defensa les seves competències exclusives en matèria de règim local

Abans de l'estiu presentarà al Parlament una llei de governs locals, que desenvolupa un model propi

Lamenta que Montoro doni una “imatge distorsionada” del món local i recorda que a Catalunya el 90% dels regidors no cobra

La vicepresidenta del govern i consellera de Governació, Joana Ortega, ha volgut deixar clar aquest divendres que la Generalitat té competències exclusives en matèria de règim local i ha recordat que l'executiu espanyol es va comprometre a respectar-les.

Ortega ha valorat aquesta tarda en una roda de premsa l'avantprojecte de reforma de l'administració local que ha presentat el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro.

La vicepresidenta ha defensat que Catalunya té competències exclusives que s'han de respectar i un model propi de règim local que es desenvoluparà en la Llei de governs locals, que entrarà al Parlament abans de l'estiu. A més, ha recordat que el ministeri es va comprometre a no interferir en el model català.

Ortega ha lamentat que Montoro hagi presentat “imatge distorsionada i injusta del món local” i ha assegurat que l'administració local no gestiona malament ni malbarata recursos.

En aquest sentit, ha assenyalat que el ministre ha presentat les mesures com si tots els regidors tinguessin sou i dedicació exclusiva i “això és fals”. “A Catalunya, el 90% dels regidors no cobra”, ha afirmat. De fet, ha sostingut que moltes vegades hi perden diners. “Hi ha molta voluntarietat i vocació de servei als ajuntaments”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.