Política

Compromís per Senyera demana la impugnació de l'examen per a la plaça de mestra de l'escola infantil

Estudien, amb el suport de l'AMPA del centre, presentar un recurs per la falta d'idoneïtat de la composició del tribunal

El grup municipal Bloc - Compromís per Senyera està estudiant la possibilitat de presentar un recurs per tal d'impugnar l'examen del concurs-oposició per a la plaça de mestra de l'escola infantil, que està convocat per al dimecres, 20 de febrer. Els regidors denuncien la falta d'idoneïtat dels membres dels tribunal on hi ha cap persona titulada en magisteri infantil ni amb experiència professional en aquest camp.

Aquest recurs es podria interposar emparant-se en l'incompliment de la llei 10/2010 sobre la regulació de borses d'ocupació temporal que en el seu article 57 diu que “la classificació professional dels membres dels òrgans de selecció haurà de ser igual o superior a la del cos, agrupació professional funcionarial o categoria laboral objecte de la convocatòria i, com a mínim, més de la meitat dels seus membres haurà de posseir una titulació corresponent a la mateixa àrea de coneixements que l'exigida en la convocatòria”.

D'altra banda, els regidors denuncien que la convocatòria d'examen s'ha fet d'amagades i existeixen incongruències en les dates publicació de la informació relativa a la plaça. Els regidors porten setmanes demanant la informació relativa al tribunal i a la convocatòria de l'examen i no han sigut avisats de la convocatòria de l'examen ni de la publicació definitiva del tribunal. També als plenaris i de manera pública s'ha demanat a l'equip de govern del PP que rectificara per tal que la selecció del tribunal fora més adequada i transparent ja que està en joc l'educació infants del poble.

Una lluita que ve de llarg

Redacció

Compromís vol recordar que fou gràcies a la pressió popular i a les propostes dels seus regidors, que es va evitar el trasllat dels xiquets al centre del poble veí de Castelló tal i com proposava l'equip del PP. Aquest fet, junt als esdeveniments actuals, posarien de manifest la poca preocupació de l'equip de govern en mantenir una educació pública de qualitat de 0 a 3 anys en el poble de Senyera.

També esperen que s'agilitzen els tràmits per a l'homologació i s'asseguren el traspàs dels xiquets al centre habitual el mes de setembre. A hores d'ara les obres al centre habitual encara no han acabat quan, l'alcaldessa, s'havia compromés a fer el trasllat en gener i a tenir la mestra per a l'abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.