Política

política municipal

L'alcaldessa de Riudellots rectifica i ara no cobrarà ni sou ni indemnització

Roura s'havia posat un salari després de perdre l'acta de diputada

Quan l'ha recuperada, pretenia renunciar-hi però ingressar els extres de 1.500 euros

Montserrat Roura (CiU) no cobrarà res pel seu exercici d'alcaldessa de Riudellots de la Selva. És la decisió salomònica que ha pres –assegura– de manera “personal” i “unilateral” després d'una gran polèmica. Roura va tornar a cobrar com a alcaldessa de Riudellots, dos anys després, el desembre passat, quan va perdre la condició de diputada. Es va restablir el sou mensual de 3.088,22 euros amb catorze pagues en concepte de dedicació exclusiva, tot i que Carme Camps, segona tinenta d'alcalde i responsable de l'àrea de Pagesia i Medi Ambient, ja cobrava 2.116 euros mensuals per dedicació exclusiva. Riudellots, amb poc més de 2.000 habitants, passava a tenir dues polítiques que treballaven al consistori a jornada completa.

Ara bé, fa alguns dies, Santi Vila va renunciar a la condició de diputat després de ser nomenat conseller, i Roura va tornar a prendre possessió del càrrec de diputada. Arran d'això, va canviar d'opinió sobre la dedicació exclusiva i en el ple d'abans-d'ahir hi va renunciar. En aquella sessió, però, tenia intenció de recuperar la indemnització de 1.500 euros mensuals en aquest concepte. Una indemnització que va cobrar els dos anys que va compaginar els càrrecs d'alcaldessa i de diputada, però que va perdre en passar a cobrar sou. Per sorpresa de tothom, durant el ple va anunciar que també renunciava a la indemnització i que faria d'alcaldessa sense cobrar res. “He renunciat a cobrar res de l'Ajuntament”, va dir, tot i no argumentar-ne els motius. Roura va avançar que, després d'aquest fet, hi haurà un replantejament general del cartipàs municipal.

L'oposició va aplaudir la decisió de l'alcaldessa de no recuperar la indemnització. Xavi López (SI), però, va considerar que ha estat “la pressió mediàtica i popular el que l'ha fet renunciar”. Paola Estrada (Independents per Riudellots) va qualificar de “correcta” la decisió de l'alcaldessa. “Tal com està la situació econòmica i el país, cobrar quan ja cobra com a diputada i per la Mesa del Síndic hauria semblat un abús la indemnització dels 1.500 euros”, va dir. La regidora, però, va admetre que li hauria sembla bé una indemnització “simbòlica” d'uns 300 euros.

LA XIFRA

1.500
euros
és la indemnització que ha rebutjat cobrar Montserrat Roura per l'exercici d'alcaldessa de Riudellots.

LA FRASE

He renunciat a cobrar res de l'Ajuntament; he pres aquesta decisió de forma personal
Montserrat Roura
Alcaldessa de Riudellots de la Selva (CiU)

Pavelló i Declaració de Sobirania

El ple de Riudellots de la Selva també va aprovar de manera definitiva l'ampliació del pavelló, amb un pressupost de més de 820.000 euros. IpR hi va votar en contra: “Estem d'acord que es faci l'ampliació, però no és el projecte que nosaltres hauríem fet”, va explicar Paola Estrada, que va apostar per una segona pista a l'equipament. SI s'hi va abstenir. L'alcaldessa va lamentar que l'oposició no hi hagués votat a favor, tot i que “tothom reconeix que es requereix l'ampliació”. D'altra banda, el ple va aprovar per unanimitat un text d'adhesió a la moció de sobirania i al dret a decidir del Parlament de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.