Política

El SUP veu “poc ètic” que la Generalitat vulgui entrar en la investigació de l'espionatge per “assabentar-se” dels fets

El sindicat policial subratlla que la competència en matèria de seguretat privada la té “en exclusiva” la policia espanyola i no els Mossos d'Esquadra

No descarta que, per la “magnitud” del cas, el CNI ordenés les escoltes il·legals, però admet que no hi ha “cap prova per dir-ho”

El portaveu del Sindicat Unificat de Policia (SUP), José María Benito, ha criticat aquest dimecres el comportament “poc ètic” del govern de la Generalitat per denunciar un suposat cas d'espionatge polític amb la finalitat d'“intentar entrar en la investigació” per “assabentar-se” dels fets, i ha subratllat que aquest assumpte no és competència dels Mossos d'Esquadra, sinó de la Policia Nacional.

“La competència en matèria de seguretat privada la té en exclusiva el Cos Nacional de Policia”, ha recordat Benito en declaracions a la cadena COPE recollides. La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, va presentar ahir davant la policia catalana una denúncia pel presumpte espionatge al qual va estar sotmesa. Segons informacions periodístiques, podria haver estat investigada fa uns anys per l'agència Método 3.

Segons el portaveu del SUP, “la competència la té qui la té” i “els Mossos d'Esquadra no hi tenen res a veure, en aquest assumpte”. Segons la seva opinió, seria “una barbaritat” i “un disbarat” que “ara algú, perquè s'hi fiqués la Guàrdia Civil, per exemple, anés a denunciar davant de la Guàrdia Civil”. “Posar denúncies per creure que un ha estat espiat i intentar entrar en la investigació i assabentar-se del que passa és poc ètic”, ha manifestat.

A més, ha assenyalat que ja hi ha un cas “obert i judicializat” arran de la denúncia presentada la setmana passada davant de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya per la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, que suposadament va ser gravada mentre parlava amb una ex-xicota d'un dels fills de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

“Tothom” feia servir els serveis de Método

El portaveu del sindicat policial creu que fins ara no s'havien conegut aquestes presumptes escoltes il·legals perquè “tothom” --com mitjans de comunicació, governs regionals i “tots” els partits polítics-- recorria als serveis de Método 3. Per això ningú s'atrevia a fer sortir el cas a la llum i a dir que el que s'estava fent no estava bé”, ha conclòs.

Aquest tipus de pràctiques --gravar converses privades sense consentiment i sense autorització judicial-- es realitzen a Espanya “des de temps immemorials”, segons Benito. “El què passa és que la magnitud que ha adquirit aquest cas ens desborda a tots”, ha afegit.

D'altra banda, ha matisat l'afirmació del SUP sobre que el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) podria ser el que va ordenar espiar polítics. Els serveis d'intel·ligència d'Espanya i de “tots els països del món” se serveixen d'“empreses de seguretat i d'espionatge per fer determinades tasques” i, donada la “magnitud” d'aquest cas, “no descartàvem que el CNI pogués estar al darrere d'alguna d'aquestes indagacions”, però no hi ha “cap prova per dir-ho”, ha aclarit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.