Política

Política

El ple d'Amer aprova arreglar la plaça del Centre

Es va aprovar també la compatibilitat del gerent, Sergi Baulida, que ha presentat la renúncia a l'Ajuntament de Cassà, on era regidor d'Hisenda, perquè té massa feina al d'Amer

El ple de l'Ajuntament d'Amer va aprovar ahir les obres que inclou al Pla Únic d'Obres i Serveis, bàsicament la reforma de la plaça del Centre, que forma part del nucli antic, i la rehabilitació de l'ajuntament. La reforma de la plaça i els carrers des de Juli Garreta fins a la plaça té un cost, segons va explicar el primer tinent d'alcalde, Narcís Junquera, de 346.000 euros, dels quals 277.000 es finançarien amb una subvenció de la Generalitat. A més, també es va presentar al PUOSC la remodelació de l'ajuntament, que té un cost de 298.000 euros. D'aquests, uns 205.000 es finançarien amb una subvenció. El grup d'ERC, a l'oposició, s'hi va abstenir. Segons el seu portaveu, Xavier Targa, tot i que arreglar la plaça “és un deute històric”, va expressar els seus dubtes que s'arribi a fer. “N'he vist projectes des de la dècada dels noranta”, va dir.

Tot i considerar que ja seria bo que tirés endavant, també va criticar que, a part de la subvenció, es prevegi el finançament amb contribucions especials. Junquera va dir que aquesta forma de finançament no és segura, però que era prioritari tancar aquest projecte per poder-lo presentar al PUOSC, i va dir que es pot modificar en el futur, obrint la porta a la col·laboració d'ERC per parlar-ne.

En el ple també es va aprovar el cartipàs, en què es preveia que tots els regidors de l'equip de govern fossin tinents d'alcalde, però es va rectificar a última hora perquè legalment només poden ser tres. Les retribucions seran més baixes, ja que només hi haurà una dedicació parcial (la de Pere Carreras, que cobrarà 600 euros). De fet, segons van explicar, tots els regidors del govern cobraran el mateix (la resta en indemnitzacions), excepte l'alcalde, que tindrà una indemnització de 1.100 euros (bruts). El punt es va aprovar per unanimitat perquè representa un estalvi, segons el govern de 26.220 euros i segons ERC d'11.000, punt que no va quedar del tot clar.

Baulida deixa Cassà

També es va aprovar la compatibilitat del gerent municipal, Sergi Baulida, que va tornar a ser nomenat per decret d'alcaldia. ERC va insistir a considerar innecessari contractar un gerent i hi va votar en contra. L'alcalde, Albert Plana, el va defensar, i va dir que fins i tot ha deixat l'Ajuntament de Cassà per dedicar-se al d'Amer.

Baulida (CiU) deixarà avui de ser regidor d'Hisenda a Cassà. Ha estat a l'Ajuntament des del 1999 (tres anys a l'oposició i onze a l'equip de govern). Deixa el càrrec per excés de feina i després de tancar l'exercici del 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.