Política

Al jutjat per “ultratge a la nació” per un acudit sobre Extremadura

El regidor de la formació independent Alternativa Baix Gaià (ABG) a Torredembarra, Lluís Suñé, declararà aquest matí al jutjat d'instrucció número 7 del Vendrell com a imputat en un presumpte delicte d'“ultratge a la nació espanyola” arran de la querella que va interposar en contra seu la Junta d'Extremadura el 2008.

La demanda va tenir lloc després que Suñé publiqués al seu bloc personal un acudit en què animava, irònicament, a “adoptar un nen extremeny” com a forma de denúncia pel dèficit fiscal de què és víctima Catalunya respecte a la comunitat d'Extremadura. La publicació va provocar aquell estiu un gran rebombori mediàtic coincidint, a més, amb el fet que Suñé hagués encapçalat el mateix any, com a independent, les llistes d'ICV a Tarragona en les eleccions al Congrés dels Diputats.

La declaració prevista per avui és el primer pas de les diligències prèvies del cas un cop s'ha acceptat la petició de la seva defensa de traslladar el procés a Catalunya des del jutjat de Mèrida on s'havia instruït inicialment. La querella de la Junta d'Extremadura podria suposar una pena de fins a dos anys de presó i una multa de 150.000 euros, i tant la fiscalia com el jutge consideren que hi ha prou indicis per tirar endavant el judici.

“Tinc poques esperances que s'arxivi i temo que pugui acabar malament per a nosaltres. Aquest és un judici polític que es vol utilitzar per donar un cop de puny damunt la taula”, lamenta Suñé, que s'està costejant de manera personal la defensa. El seu advocat demanarà que es personin al jutjat del Vendrell tant el president de la Junta d'Extremadura que va decidir interposar la demanda, Guillermo Fernández Vara, com l'actual responsable del càrrec, José Antonio Monago.

Tot i les conseqüències judicials, Suñé es referma en la idoneïtat de l'acudit publicat i assegura que no se'n penedeix. “Vaig demanar disculpes al poble extremeny per si s'havia sentit ofès, però considero que la ironia és una forma de denúncia vàlida”, conclou. Suñé recalca que el seu és l'únic cas que ha arribat a judici, a diferència “d'altres declaracions molt dures i violentes fetes contra Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida atacant Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona