Política

POLÍTICA

Tensió a Cassà el dia que el regidor d'Hisenda dimiteix

Sergi Baulida (CiU) respon demandes d'ERC i el PSC amb un to agre

Diu que plega amb les arques en millor estat

El ple de Cassà de la Selva, el de la renúncia del regidor d'Hisenda, Sergi Baulida (CiU), va ser un dels de més tensió del mandat. Baulida es va acomiadar en una primera intervenció, però després de demandes d'ERC i el PSC, va respondre amb un to agre que va generar tensió a la sala i que recordava picabaralles i discrepàncies del passat.

Baulida v a dir que plega perquè viu fora de Cassà i no pot compaginar la feina de la regidoria amb, entre altres ocupacions, la gerència de l'Ajuntament d'Amer. A més, Baulida, exgerent a Torroella de Montgrí, està imputat en el cas Brubaker.

El regidor sortint considera que la situació econòmica del consistori, després del pla d'ajust, no és tan delicada. Robert Mundet rellevarà Baulida.

L'edil sortint de Cassà, nebot de l'exalcalde Antoni Baulida, ha estat catorze anys a la política local. Hi va entrar el 1999 com a independent a les files d'ERC i el 2003, igual que el seu oncle, va canviar de grup per presentar-se a les llistes de CiU. Abans, el 2001, havia passat al grup mixt després d'una escissió dels republicans de Cassà pel conflicte amb la línia de molt alta tensió (MAT). El grup de Baulida va formar llavors un govern amb el PSC i CiU.

LA FRASE

La situació del 2011 era catastròfica. Si no hi ha malbarataments, el pronòstic ara és favorable
Sergi Baulida
REGIDOR SORTINT DE CASSÀ

El govern ha de destinar 8.000 euros a un exsecretari

El govern ha de destinar 8.000 euros del pressupost del 2013, cosa que no preveia, a l'exsecretari Joan Batallé perquè la rebaixa de sou que se li volia aplicar no s'ajusta a llei. Batallé, a qui ja havien rebaixat el sou el 2012, encara forma part de l'àrea jurídica de l'Ajuntament. L'equip de govern ha hagut de fer una modificació del pressupost –aprovada amb 6 vots de CiU, 6 abstencions (cinc d'ERC i una de SI) i el no del PSC– per aprovar els comptes. Els 8.000 euros surten del fons de contingència, va afirmar Sergi Baulida.

Així, el govern de Cassà recull part de l'al·legació presentada per l'advocat de Batallé. En canvi, el ple va aprovar desestimar la demanda del mateix Batallé contra el complement específic de sou que li van treure el 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.