Política

El PP i el Bloc d'Alcoi dubten

DES DEL BARRANC DEL CINC

Un estrany prodigi ens té bocabadats les darreres setmanes. Com si d'un virus contagiós es tractés, sobtadament, un bon grapat de polítics de l'Ajuntament d'Alcoi han perdut la capacitat d'opinar. Un fenomen quasi paranormal digne d'estudi. De la nit al matí, la llegendària disposició d'aquests representats públics a dir qualsevol cosa, encara que no tinga ni peus ni cap, ha desaparegut.

Ara, només es preocupen per les valoracions que sobre qualsevol tema ha de fer Esquerra Unida. Si la Generalitat anuncia un projecte industrial a La Canal. Rafa Carbonell, portaveu del Bloc, no s'ocupa de la possible contaminació de l'aqüífer del Molinar. Tampoc no ha dit ni pruna sobre el futur laboral de les treballadores i dels treballadors. A Rafa només li interessa l'opinió d'EU. I li ho agraïm, ens sentim alabats per aquesta confiança.

La resposta és ben senzilla. Portem 15 anys lluitant contra els interessos especulatius a La Canal. Convençuts, d'acord amb els tots els informes tècnics, que el projecte és inviable. Que no és bon negoci posar en risc la salut de les alcoianes i els alcoians perquè algú té uns terrenyets per requalificar. I que hi ha alternatives, comarcals i al nostre terme. Opcions més raonables que el PP bloqueja des de València i Madrid. Però si Carbonell continua titubejant, i no sap què dir (sobre el PGOU, sobre els pressupostos o sobre el Calderón), ens pot continuar preguntant, estem encantats de resoldre els seus dubtes.

Però, la malaltia, lluny de remetre, amenaça amb convertir-se en una epidèmia a la tercera planta de l'Ajuntament. Ara és Fernando Pastor qui reclama el nostre consell. El PSOE acusa a tres regidors del Bloc d'intentar afavorir a empreses en concursos. I el portaveu del PP no sap que pensar. No li sembla ni bé ni mal. Senzillament, ens pregunta a nosaltres.

Bé, ja s'ho pot imaginar. Què ens ha de semblar, Fernando? Fatal. Com totes les irregularitats. També ens fem creus per l'1,2 milions que el PP va pagar en obres no realitzades al Calderón. I continuem esperant explicacions per la signatura d'una conveni amb 'Ortiz e Hijos' que li assegurava 27 milions d'euros pel Bulevard, encara que no es fera. I tampoc no entenem en què estaven pensant quan van impulsar la desfeta de Serelles, el monstre de l'Estambrera, l'hotel al cor de la Font Roja o el camp de golf a Xirillent. Però que no vacil·le, si es torna a quedar en blanc, ací estem nosaltres per resoldre-li la papereta.

De fet, aquesta situació ens fan sentir com un oracle, uns guies (supose que no espirituals) d'aquests polítics sense criteri. D'aquests representants del nacionalisme valencià i espanyol que han perdut el nord i necessiten assessorament constant per part d'Esquerra Unida.

(*) Diego Luis Fernández Vilaplana és coordinador d'Esquerra Unida d'Alcoi



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.