–Com valora la feina feta aquests dos anys?
–«Ha anat molt bé, perquè ens hem entès a la perfecció i hem fet molta feina. I ho dic, no només per l'equip de govern de CiU i ERC, sinó per tots els grups que formen part del consell.»
–Es dilueixen els partits en el consell?
–«Sí. Tots els grups treballen amb l'òptica de la comarca i pensant en els municipis i no des d'una òptica d'oposició. Això ha permès que PP, ICV i PSC també treballin i col·laborin amb les accions que impulsa el consell. Per contra, crec que el pacte entre CiU i ERC ha funcionat i en aquests dos anys mai no m'he sentit tallat o hipotecat per un pacte.»
–Potser dos anys és poc temps per engegar determinats projectes?
–«Bé, però hem de tenir en compte que l'equip de govern serà el mateix els pròxims dos anys i només canviarà qui firma els documents com a president del consell. Tenim les idees clares i seguirem treballant des de totes les àrees.»
–Cap a on va la comarca del Gironès?
–«Bé, qui es pensi que pot fer política des del consell està ben equivocat. Per això podem afirmar que la comarca va cap allà on volen els ajuntaments i sempre pensant a ser un prestador de serveis.»
–Quines són les àrees que necessiten més impuls?
–«Els últims temps està clar que el tema mediambiental és cabdal, sobretot ara amb la nova planta de revaloració de residus de Campdorà, on la comarca portarà el 30% del volum i la resta vindrà de Girona, Salt i Sarrià. Això generarà dinàmiques diferents dins del medi ambient, però tampoc no podem oblidar l'ensenyament. El transport escolar no obligatori serà un dels temes, però esperem que amb el nou finançament el puguem garantir més enllà d'aquest curs.»
–Hi ajuda provenir d'un poble com Campllong?
–«Sense cap mena de dubte que sí, perquè com més petit és el poble, més ets conscient que molts serveis que necessites només els pots oferir gràcies el consell.»
–La presidenta nova, però, ve de Girona. Això pot ser un problema?
–«Si aterrés de nou potser sí, però fa sis anys que governa al consell.Crec que té coll avall les necessitats dels pobles, que ja sigui una urbanita amb la sensibilitat dels pobles.
–Dóna un plus veure la realitat des dels pobles?
–«Sí, jo entenc que té un valor afegit, perquè et dóna una visió del territori que altres no tenen. El consell ha de ser molts municipis que en fan un i no pas un que fa per tots.»