Política

opinió

D'aquí a sis mesos...

A Espanya no hi haurà rei fins d'aquí a sis mesos, tot i que presidirà alguns actes amb cadira de rodes. També d'aquí a sis mesos, segons experts economistes de tendència conservadora, es començarà a recuperar l'economia, un fet que coincidirà, segons els mateixos experts, amb la disminució de l'atur.

A Catalunya fins d'aquí a sis mesos no hi haurà llum verd. Ni per a la llei de transparència, ni per a la llei electoral, ni per a la llei de consultes. Tampoc s'espera que abans de sis mesos comenci a Barcelona el judici del cas Palau. Ni del cas Bárcenas a Madrid, etcètera, etcètera.

Fins d'aquí a sis mesos, res de res. Els que pregonen un futur per d'aquí a mig any no s'han adonat que d'aquí a sis mesos és agost. Un mes tradicionalment inhàbil per a les activitats judicials. Inhàbil perquè el rei comenci a treballar o perquè millori l'economia i baixi l'atur.

La ciutadania vol visualitzar temes concrets. Si pot ser, avui mateix. Sortir del forat i de l'estancament actual, i per a molts afers sis mesos sovint és una eternitat.

Fa un temps es va anunciar que la darrera reforma laboral seria un pas de gegant per fer disminuir l'atur. Que en sis mesos es veurien millores. Allò que s'ha vist són cinc milions d'aturats i que la reforma no era una bona eina. Que no serveix per aconseguir l'objectiu per al qual va ser impulsada. Difícil serà que d'aquí a sis mesos la situació faci un tomb.

Millet, Montull, Bárcenas són personatges el comportament cívic dels quals ha aixecat alarma social, malgrat que és fàcil trobar-los passejant pels carrers a l'espera d'un judici... Dubto que d'aquí a sis mesos puguem treure'n l'aigua clara.

És cert que en els darrers temps hi hagut canvis inesperats. Però ara fa la sensació que s'ha entrat en un període de lentitud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.