Política

El Consell té tancat des de fa tres anys un centre ocupacional nou a Castelló

EU denuncia que les instal·lacions de Penyeta Roja, que han costat dos milions d'euros i tenen capacitat per a 80 discapacitats, “estan totalment desaprofitades”

El centre ocupacional Penyeta Roja, a Castelló de la Plana, manté les portes tancades, per més que les obres de construcció van finalitzar el gener de 2009. La diputada d'Esquerra Unida, Marina Albiol, denuncia que la Generalitat ha fet una inversió de dos milions d'euros en unes instal·lacions amb capacitat per a 80 places “totalment desaprofitades. És un despropòsit total”.

Albiol recorda la greu mancança de places públiques i la gran demanda existent entre la societat castellonenca d'aquesta tipologia de centres que fomenten la inserció sociolaboral. “No podem tolerar que un centre ocupacional de 80 places estiga tancat i sense cap tipus d'activitat, simplement perquè el Consell prefereix gastar-se els diners en altres qüestions molt menys importants”, ha subratllat.

La parlamentària afirma que les contínues retallades i la manca d'interés del Consell per a obrir el centre de Penyeta Roja està portant al límit els altres dos centres actius a Castelló. “Els centres de Síndrome de Down i Afanias es troben absolutament saturats i sense poder donar atenció a les demandes de la ciutadania.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.