Política

Ernest Maragall convida el PSC a afegir-se al bloc sobiranista

El líder de Nova Esquerra Catalana valora positivament el “canvi de rumb” dels socialistes catalans al votar pel dret a decidir al Congrés

Considera que només és podrà assolir la independència des de “la unitat política i social”

El líder de Nova Esquerra Catalana, Ernest Maragall, ha aplaudit el gest del PSC al Congrés al trencar la disciplina de vot per donar suport al dret a decidir si suposa un “canvi de rumb” per al partit socialista. I és que per Maragall, el camí cap a la independència només es pot afrontar des de “la unitat política i social”.

Durant el tercer consell nacional de la nova formació política, aquest dissabte a la Selva del Camp, l'exconseller socialista ha assegurat que “seria una bona notícia que una força com el socialisme català” quedés integrada en el bloc de partits que defensen el dret a decidir i aportés “la seva visió de quina és la millor perspectiva amb què construir aquest país”. “Estarem atents a veure com evoluciona”, ha apuntat.

Nova Esquerra Catalana s'ha proposat treballar en els propers anys colze a colze amb les entitats i moviments que la ciutadania ha posat en marxa per “reprendre el desplegament d'aquest concepte Catalunya-estat”.

Maragall també ha criticat “el cert bloqueig” que pateix el procés sobiranista català a conseqüència de “les decisions que venen del govern central i l'estat” espanyol.

El consell nacional de Nova Esquerra Catalana ha aprovat aquest dissabte un document de mesures contra la corrupció. El text contempla una desena de mesures que es podrien aplicar “immediatament” i un catàleg que serà debatut en el grup de regeneració democràtica. El partit es prepara per presentar-se a les properes eleccions municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.