Política

Agulló defensa el pla d'ocupació per a aturats a Alcoi

El portaveu d'EU, recorda als grups de l'oposició que la tramitació de les subvencions a les associacions i les inversions previstes no es poden posar en marxa si no hi ha acord

El portaveu d'Esquerra Unida a l'Ajuntament d'Alcoi, Paco Agulló, considera que “bloquejar l'activitat municipal” tal i com estan fent el Bloc i el PP, negant-se a acordar els pressupostos municipals “és una actitud irresponsable” i recorda que “la tramitació de les subvencions a les associacions i les inversions previstes no es poden posar en marxa si no apleguem a un acord”.

En aquest sentit, el primer tinent d'alcalde ha volgut eixir a defensar especialment el pla d'ocupació i assegura que “es tracta d'una nova manera de fer, una experiència importantíssima que de tenir èxit s'ampliarà el proper exercici a més àmbits de la gestió municipals i permetrà a molts aturats de llarga duració i joves sense experiència laboral prèvia eixir de l'espiral perniciosa en la que es troben en l'actualitat de falta d'oportunitats, sense ingressos i sense possibilitat d'accedir a un lloc de feina”.

Per això, Agulló diu “no entendre en absolut els problemes que els grups de l'oposició posen a aquest pla i que estan retardant amb la seua actitud”.

Per un costat el Partit Popular ha explicat que el pla requereix d'un préstec previ i uns projectes concrets i el portaveu d'EU aclareix que “aquest són posteriors a l'aprovació dels pressupost”, es pregunta “com volen que demanem el crèdit als bancs sense pressupost o que redactem els projectes si no sabem si tendrem els diners?”.

Però l'argument que més ha sobtat a Agulló ha estat que “segons Pastor la subdelegació de govern ‘pot posar traves'”, declaracions que al portaveu d'EU li semblen “un despropòsit.

De la mateixa manera, el primer tinent d'alcalde diu haver-se quedat “bocabadat” amb les declaracions dels regidors del Bloc sobre aquest respecte i manifesta que “no podem entendre perquè el Bloc diu que el pla d'ocupació presenta el risc que persones sense formació treballen en la rehabilitació del patrimoni de la ciutat”.

Creu sincerament que han comès un greu error amb aquestes paraules, en aquests moments hi ha a l'atur 8.300 persones a Alcoi, entre elles bona part de la generació millor preparada de la història.

Per tot això, Agulló demana a populars i nacionalistes que “per un moment, deixen de banda els càlculs partidistes i pensen en les necessitats d'associacions, aturats, veïnes i veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.