Política

S'acusa el PP de Paterna de torpedinar la transparència municipal

Un informe del Síndic de Comptes sobre el municipi palesa l'actitud dictatorial de l'alcalde que denuncia la coalició Compormís

Compromís per Paterna manifesta la seua crítica més dura contra el Partit Popular que governa al municipi, ja que en la seua opinió han fet que el poble aparega davant els ulls del Síndic de Comptes com un dels més antitransparents i descontrolats pressupostàriament parlant, del conjunt del existents al país Valencià.

En aquest sentit el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, recorda que “en un dels primers plens d'aquesta legislatura, el de juliol de 2011, es va consensuar la moció perquè començara a funcionar l'oficina de control pressupostari. I ara fa poc més d'un any, al ple de febrer de 2012, es va aprovar per unanimitat la moció sobre la transparència i el dret d'accés a la informació municipal de la ciutadania”.

Ara, amb l'últim informe del Síndic resulta que el consistori de Paterna no fa el control pressupostari que li pertoca. Per a Compromís, “si el PP no treballara des de l'obscurantisme i l'opacitat, les coses al municipi anirien d'una altra manera. És a dir, en Compromís encara estem esperant que es cree l'oficina de control pressupostari i que a cada sessió plenària es donen les dades de l'activitat pressupostària. I a més ens trobem que als expedients que van al ple sempre falta la documentació sobre l'estat d'execució del pressupost, que s'incorpora el mateix dia del ple quan, si es complira amb la norma, pot estar amb la resta dels expedients per tal que l'oposició puga fer la seua tasca fiscalitzadora”.

Juanma Ramón insisteix que des de Compromís “sembla molt alarmant que el Síndic detecte que el PP no té cap pla d'inversions per al municipi i que només hi ha un annexe al pressupost que ni tan sols es complix. El PP està equivocant-se totalment i porta al municipi a la fallida més absoluta. I continua amagant dades i plans que només donarà a conéixer quan ni la població ni l'oposició puguen esmenar, per a fer i desfer com li vinga en gana. Tal i com pot passar amb el Manhattan de la zona franca, Puerto Mediterráneo i el seu Paternavegas que ens trobarem”.

Per tot això, des de Compromís exigeixen que l'alcalde done explicacions dels seus incompliments i per què Paterna no arriba als estàndars de transparència i control pressupostari que exigeix el Síndic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
pròxim orient

Israel investiga passaports fraudulents, inclòs al fill de Netanyahu

barcelona
POLÍTICA

Autobusos des de Girona per a rebre Puigdemont

GIRONA
rússia

Un tribunal rus rebutja el recurs d’apel·lació contra l’arrest de Iúlia Navàlnaia

barcelona
política

PSC i ERC signen l’acord d’investidura d’Illa

barcelona
àsia

Un tribunal de Bangladesh absol al nobel Yunus abans que lideri el govern interí

barcelona
guerra a europa

Putin acusa Ucraïna de “provocació a gran escala” per l’atac a Kursk

barcelona
política

ERC porta als jutjats l’anònim rebut pels grups municipals de Tarragona sobre el contracte de la brossa

Tarragona
tribunals

Dispositiu per a la detenció de Puigdemont en una Ciutadella blindada, i pendents del jutjat

barcelona
veneçuela

Els EUA donen suport a la mediació de Colòmbia, el Brasil i Mèxic

barcelona