Política

política

El PIG exigeix celeritat a CiU en el relleu a Sant Hilari

El principal partit de l'oposició denuncia la inacció de CiU, que no ha donat explicacions al municipi des que Robert Fauria va anunciar el 22 de febrer que deixava la política

El Partit Independent de les Guilleries (PIG) va començar a repartir ahir un especial de la revista Fem-ho en què denuncia la inacció de CiU en el relleu a l'alcaldia de Sant Hilari Sacalm i reclama celeritat en els tràmits per a l'elecció d'un nou alcalde. Des que el 22 de febrer l'alcalde, Robert Fauria (CiU), va anunciar en el Consell Comarcal de la Selva que abandonava la política, poca cosa ha canviat. A Sant Hilari, poques explicacions s'han donat –o cap–, i ningú, ni tan sols de CiU, sembla saber quan hi haurà el relleu.

La situació s'ha complicat després que l'assemblea d'ERC de la setmana passada va decantar-se majoritàriament cap a un pacte de govern amb el PIG (que trauria a CiU l'alcaldia de Sant Hilari). ERC espera ara reunir-se amb els regidors del consistori per valorar els resultats de la reunió i continuar avançant per assolir un futur pacte. Sobre la possibilitat, en el cas que els tres regidors d'ERC no volguessin pactar amb el PIG, de mantenir un pacte amb CiU, el president d'ERC a Sant Hilari, Ramon Verdolet, va dir ahir que no descarten res, però que “té preferència el que va sortir de l'assemblea”. També va comentar que s'haurà de negociar amb el PIG.

Una de les incògnites és si el possible pacte entre PIG i ERC afectarà el pacte d'ERC amb CiU al Consell Comarcal de la Selva. Quan va ser el moment, l'abstenció d'ERC a Sant Hilari va permetre a Fauria accedir a l'alcaldia i va facilitar un pacte entre CiU i ERC al Consell. CiU manté un mutisme absolut sobre el que passa a l'ens, fins al punt que fins i tot membres del govern desconeixen quan hi haurà ple o si Josep Valls ha fet efectiva la renúncia.

LA DATA

22.02.13
Robert Fauria va anunciar fa vint dies que deixava la política arran de la seva imputació en el cas Manga.

Començar urgentment la reestructuració

“Després dels fets succeïts a partir del 14 de febrer passat els hilariencs vivim en la incertesa absoluta, ja que no hi ha hagut explicacions ni aclariments de cap tipus”, exposa el PIG en el butlletí que acabarà de repartir avui per les cases. “És molt important no allargar més aquesta situació. Entenem que cal iniciar urgentment un procés de regeneració i reestructuració del govern de l'Ajuntament que permeti tornar a la normalitat”, exposa el PIG.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Ábalos desafia el PSOE i reclama la seva readmissió com a afiliat

barcelona

El nou alcalde refà el cartipàs municipal

ESPARREGUERA
Política

El TSJC arxiva les autoinculpacions de diputats de Junts pel retorn de Puigdemont

barcelona
Política

Illa visita la Zarzuela per “normalitzar” les relacions amb Felip VI

barcelona
Política

Allau de crítiques a Junts per tombar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
JUSTÍCIA

Espadaler vol “reconvertir” Via Laietana 43 en “espai de memòria”

barcelona
orient mitjà

Què se sap de les explosions de cercapersones que ha colpejat Hezbol·là?

barcelona
Política

Marta Vilalta no formarà part de cap candidatura d’ERC

barcelona
Narcís Llinàs
Alcalde de Llagostera (Junts)

“He vingut aquí a treballar, que és el que he fet tota la vida”

Llagostera