Política

S'entrebanca informació dels projectes de Calatrava a Castelló de la Plana

El conseller d'Hisenda nega la documentació ala diputada Mònica Oltra i conculca el seu dret com a parlamentària

La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, va demanar que es facilitara còpia, bé en paper o preferiblement en format electrònic, de tota i cascuna de les factures abonades a l'empresa de l'arquitecte Santiago Calatrava relaciones amb els projecte del Centre de Convencions de Castelló i la seua construcció.

Concretament, es demanava el contracte signat per l'execució del centre, còpia del master pla, avantprojecte i projecte bàsic realitzat, i copia del contracte signat per a la realització del projecte arquitectònic.

El Conseller d'Hisenda , en lloc d'aportar la còpia demanada, a la qual té dret la diputada segons el reglament de les Corts, diu que ha de concretar un visita per a “la consulta” en la seu de Societat de Projectes Temàtic de la CV (sense garantir que es puga traure la copia).

Mentre el Consell ha deixat clar que desisteix de continuar endavant amb un projecte del qual no es té ni el sòl ni cap partida pressupostària per fer-lo viable, a l'arquitecte se li va pagar 2.700.000 euros a per fer sols una maqueta.

El projecte es va encarir havent un desfasament del pressupost d'execució de material, que dels 60 milions d'euros establerts al projecte es va disparar fins al 100, sense explicar el motiu.

Compromís va demanar accés als contractes per estudiar tota i cadascuna de les clàusules, per veure si es podria recuperar almenys part dels 2,7 milions d'euros, si eixe pagament estava condicionat a altres assumptes i saber si a banda d'aquesta quantitat es va pagar per altres conceptes a l'arquitecte.

Ara de nou, el Consell intenta obstruir la tasca fiscalitzadora de l'oposició, que no obstant això ja ha demanat cita per veure la documentació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Donald Trump es troba “sa i estalvi” després de registrar-se un tiroteig a prop seu

barcelona
guerra a gaza

Un míssil balístic disparat des del Iemen activa les alarmes en el centre d’Israel

barcelona
amèrica del sud

L’arrest de dos bascos a Veneçuela eleva el nivell de la crisi diplomàtica

barcelona

Caça major contra l’amnistia

Barcelona
política

Núria Navarro, nova diputada del PSC al Parlament de Catalunya

girona
Dídac Manresa Molins
Alcalde de Breda (ERC)

“Un dels objectius de legislatura és enllestir la redacció del POUM”

Breda
Política

El sentiment de catalanitat va a la baixa

Barcelona
amèrica del sud

Veneçuela deté dos bascos acusats de conspirar contra Maduro

barcelona
estats units

Trump promet deportacions a la ciutat sacsejada per les mentides

barcelona