Política

La justícia anul·la les oposicions a Policia Local d'Alzira de l'any 2009

Les places ja es troben cobertes i ara resten sense efecte

Compromís per Alzira advoca pels treballadors que les ocupen i sol·licita més informació

Recentment la Secció Segona del TSJCV ha dictat sentència per la qual confirma la dictada al seu dia pel Jutjat del Contenciós núm. 7 de València de data 24 de novembre del 2010. La conseqüència és l'anul·lació de tot el procés de selecció per a cobrir en propietat tres places de la policia local de l'Ajuntament d'Alzira.

Després d'aquesta decisió judicial, es desconeix què és el que dirà alcaldessa de la localitat, quan sempre ha presumit que amb el seu govern no es produïen sentències judicials de condemna a l'Ajuntament.

La veritat és, que el sindicat CCOO des del principi del procés va advertir i va recórrer davant l'Ajuntament la composició del tribunal de selecció atés que el seu president era el Cap de la Policia Local d'Alzira Jorge Iglesias, que ocupava la seua plaça de forma interina, qüestió no permesa per la Llei.

Al no saber rectificar a temps, el perjudici ho van a tenir els tres aspirants que van aprovar les oposicions i que ara veuen que el dit procés ha sigut anul·lat en la seua totalitat i caldrà iniciar de nou una nova convocatòria amb un Tribunal anomenat d'acord amb els criteris que marca la Llei.

La qüestió més greu, segons el parer de Compromís per Alzira, és la de mantenir durant quasi deu anys una plaça de la màxima responsabilitat com és l'Intendent Principal de la Policia Local de forma interina, arribant-se a la confusió entre la seua capacitat per a exercir el càrrec amb la falta de cobertura legal d'aquesta plaça que pareix es vol cobrir durant aquest exercici després d'haver-ho intentat amb anterioritat sense èxit.

Compromís per Alzira espera que els tres agents afectats puguen continuar en la plantilla sense perdre el seu treball i que aquesta situació no torne repetir-se en el futur. Al mateix temps, el grup municipal sol·licita que s'òbriguen totes les taules i tribunals de selecció i contractació a sindicats i partits de l'oposició que, si bé no està previst en l'actual legislació, considera suposen un sa exercici democràtic i de transparència i no vulnera la llei en cap cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.