Política

EU denuncia retard en l'actuació per extingir l'incendi

El diputat Lluís Torró assegura que hi ha diversos testimonis que constaten aquesta circumstància

“Sospitem que els sistemes d'alerta estan fallant i que les retallades hi tenen molt a veure”

El diputat autonòmic d'EUPV, Lluís Torró, ha mostrat la seua preocupació pel desenvolupament de l'incendi que a hores d'ara ha afectat ja els termes municipals de Barx, Simat de la Valldigna, Gandia, Xeresa i Xeraco.

“Confiem que les flames puguen ser sufocades al més prompte possible, però de nou ens preocupa el temps de reacció que han tingut dels efectius. Castellano ha de donar explicacions de per què estem assistint en repetits incendis al retard en l'arribada dels efectius d'extinció. Sospitem que els sistemes d'alerta estan fallant i que les retallades hi tenen molt a veure”, assenyala.

Torró recorda que en els incendis de l'estiu passat a Andilla i Cortes de Pallars, o en els més recents a la Marina, “hem constatat a través dels testimonis dels veïns de les zones afectades, el retard dels mitjans d'extinció del foc. El conseller Castellano haurà d'explicar què està fallant, per què sembla que els sistemes d'alerta no estan funcionant com toca i els mitjans arriben més tard del que hauria de ser i per tant el foc s'amplia”.

Per altra banda, el regidor d'EUPV a Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, ha anunciat que presentarà una moció en l'ajuntament en què reclamarà més mitjans d'extinció i la prevenció d'incendis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.