Política

Acusen l'alcaldessa d'Elx de buidar de valors democràtics la ciutat

Mercedes Alonso ha eliminat el nom de la plaça Lucrecia Pérez, víctima del primer crim racista de la democràcia

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha lamentat hui que “l'alcaldessa, Mercedes Alonso, seguisca entestada en buidar la ciutat dels valors democràtics que sempre l'han caracteritzada, com demostra en eliminar el nom de la plaça Lucrècia Pérez, víctima del primer crim racista que es portà a terme a l'Estat durant la democràcia”.

Mollà ha assenyalat que “no existeix cap justificació per eliminar este nom tan simbòlic del llistat de carrers d'Elx” i s'ha preguntat “com es pot defensar que desaparega l'homenatge que la ciutat va retre a una jove que morí en 1992 a un poble de Madrid senzillament per provenir d'un país estranger”.

En este sentit, la portaveu local ha explicat que “l'argument que dóna Alonso per justificar el canvi de nom és senzillament absurd, doncs hi ha altres zones com la plaça de Baix o la plaça 1er de Maig que no han modificat la seua denominació tot i que s'hagen vist sotmeses a una reforma, com és lògic”.

Mireia Mollà ha recordat que “esta mesura de l'equip de govern del PP no és nova, si tenim en compte que ja ha eliminat la nomenclatura del jardí Dolores Ibarruri, símbol de la lluita democràtica, de l'avinguda del País Valencià i ha canviat el passeig de l'Estació pel nom de l'últim alcalde franquista d'Elx”.

Respecte a l'actual nom que s'ha atorgat a la plaça, la portaveu ha indicat que “des de Compromís per Elx estem absolutament d'acord en retre també un homenatge a la figura de l'aparadora, però entenem que se li podria haver donat este nom a un altre espai de la ciutat”.

En tot cas, si l'alcaldessa vol destacar la importància d'estes treballadores per al teixit industrial del municipi, “el primer que ha de fer és lluitar per a que es reconeguen els drets d'unes empleades que es caracteritzen per tenir un dels treballs més precaris i amb pitjors condicions que existeix en esta ciutat”, ha conclòs Mireia Mollà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump promet deportacions a la ciutat sacsejada per les mentides

barcelona
guerra a gaza

Els atacs israelians contra el nord de la Franja causen una vintena de morts més

barcelona
guerra a europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 206 presoners de guerra més

barcelona
política

Nova Esquerra aposta perquè el president d’ERC no sigui alhora candidat

barcelona
vaticà

Francesc demana als catòlics dels EUA votar “el mal menor"

barcelona
guerra a europa

Biden i Starmer ajornen la decisió sobre l’ús de míssils de llarg abast contra Rússia

barcelona

La llavor del Ciemen

Barcelona
Neus Brunet Campeny
Cap de l’oposició de Breda (Junts)

“La principal prioritat és posar en marxa el centre de dia”

Breda
David Minoves i Llucià
President del CIEMEN

“No es pot entendre el creixement de l’independentisme sense el Ciemen”

Barcelona