Política

Ada Colau: “Menteixen quan diuen que les nostres accions són violentes”

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) defensa els escarnis perquè són actes “pacífics”

Ada Colau assegura que seguiran aplicant aquesta estratègia de pressió fins que s'aprovi la dació en pagament

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, subratlla que tant el govern espanyol com els diputats del PP saben “obertament” que “estan mentint” quan diuen que els escarnis són violents. En aquest sentit, acusa aquest partit d'intentar “criminalitzar” les víctimes dels desallotjaments. Colau defensa els escarnis perquè són “pacífics” i sosté que el PP pretén crear “una cortina de fum” en un moment molt concret en què la PAH té “més suport popular que mai” i quan hi ha una “indignació generalitzada” perquè s'ha rescatat als bancs en lloc de les persones.

Reitera que l'objectiu d'acudir als domicilis dels polítics és dialogar amb ells i presentar les seves propostes i avança que seguiran fent-ho fins que no s'aprovin les reivindicacions mínimes recollides a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP): dació en pagament, moratòria per frenar els desnonaments i lloguers socials per als afectats. En cap cas s'ha exercit la violència, apunta Colau, i emplaça a aquells que mantenen que aquest tipus de protesta és violenta a demostrar-ho: “no es pot acusar sense proves” assevera, i afegeix que la PAH sí que pot constatar que els escraches han estat pacífics.

“El govern i els diputats del PP saben obertament que estan mentint quan parlen de que les nostres accions són violentes”, sosté la portaveu de la PAH, que indica que el que ha dit l'exdiputat popular al Parlament de Canàries Sigfrid Sòria, que va amenaçar d'agredir els que li puguin fer escarni, “demostra qui és el violent aquí”.

Colau manté que els populars volen “criminalitzar” les víctimes però la seva estratègia “se'ls ha girat en contra” perquè la causa que defensa la PAH té ampli suport popular: “ja no sé qui més falta per posicionar-se en la demanda de mínims de la Plataforma”.

“Els diputats en aquest país tenen una impunitat absoluta, no se'ls pot exigir res, ni tan sols que parlin amb la ciutadania, s'amaguen després de la disciplina del partit”, opina la portaveu. Però la Plataforma no només fa escarnis per defensar el dret a l'habitatge, recorda la portaveu, que anuncia una “primavera verda” on a més d'aquesta protesta, seguirà frenant desnonaments, negociant amb els bancs dacions en pagament i lloguers socials, i presentant escrits als jutjats per demanar la nul·litat dels desallotjaments.

A més, adverteix que si tot segueix igual augmentarà el suport de la PAH a aquelles famílies que vulguin “reobrir” edificis buits o ocupar les cases de les que els han desallotjat. “Som el país amb més habitatges buits de tot Europa i el que més està desallotjant a les famílies, no té sentit”, ressalta Colau, que creu que fins i tot per interès econòmic és més rendible que aquests immobles siguin ocupats perquè sense manteniment s'estan fent malbé.

Aclareix que la PAH no pretén que la gent visqui en un pis gratis, però sí que el banc li plantegi un lloguer social acord amb els seus ingressos. “La PAH està demostrant que des de fora del Congrés, la ciutadania està fent mil vegades més que qualsevol dels partits que estan dins. La política transformadora està passant fora del Congrés i no dins”, insisteix la portaveu, qui comenta que porta una dècada defensant el dret a l'habitatge.

En aquest sentit, valora l'aprovació per part del govern andalús del decret per frenar els desnonaments, que, entre altres, preveu sancions de fins a 9.000 euros a bancs i immobiliàries que no lloguin els seus habitatges buits. “És un primer pas però per descomptat no ho resol tot”, estima Colau, que insisteix que cal posar fi a “la usura i als privilegis” de les entitats financeres en aquest país, en tant que convida a la resta de comunitats autònomes a seguir l'estela andalusa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
REGNE UNIT

Tsunami laborista i desfeta històrica conservadora

BARCELONA
Pere Garriga i Solà
Alcalde d’Arbúcies (Entesa per Arbúcies)

“Treballem amb molta transparència i coherència”

Arbúcies

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona
crisi migratòria

El PP demana desplegar l’exèrcit per frenar l'arribada d'immigrants

barcelona
Figueres

ERC vol que Junts reconegui les aportacions del govern anterior

Figueres

Blanes defineix els principals reptes en el Pla d’Actuació Municipal

BLANES
guerra a europa

Michel avisa Orbán que no pot dialogar amb Rússia en nom de la UE

barcelona

Paneque dona suport al Front Popular en un acte a la Catalunya del Nord

COTLLIURE