Política

Xixona aprova una moció per defensar l'autonomia dels ajuntaments

Demanen al govern estatal que retire l'avantprojecte que es troba en discussió parlamentària

El consell de ministres de l'Estat espanyol va aprovar recentment l'avantprojecte de llei per a la racionalització i sostenibilitat de l'administració local que d'aprovar-se en la seua redacció actual, serà el major retrocés democràtic de l'estat espanyol des de la caiguda del franquisme i la transició a la democràcia, en opinió dels components d'esquerra republicana d'aquesta comarca.

Segons asseguren, “passarem de competències gestionades pels municipis, escollits per sufragi directe de la ciutadania, a que les gestionen les Diputacions Provincials, uns òrgans heretats de l'anterior règim que serveixen per a perpetuar actuacions caciquils i amb un procés d'elecció de diputats obscur i allunyat de la ciutadania”.

Per això, el plenari de l'Ajuntament de Xixona a iniciativa d'Esquerra Republicana i el PSOE i amb el vot en contra del PP va aprovar una moció per defendre l'autonomia dels governs locals.

El dirigent republicà assegura que entre d'altres, “aquesta reforma permetrà a la Diputació, amb un procediment d'elecció molt obscur, llevar serveis que actualment presta l'Ajuntament de Xixona. A més, elimina les poques competències que tenim en educació, salut o serveis socials en una època on ens fam falta més que mai estes competències. El govern ignora que els serveis públics, no es poden valorar exclusivament per criteris econòmics sinó també s'han d'avaluar, amb caràcter prioritari, pel benefici social que comporten als seus usuaris, els ciutadans.”

Finalment, els dos grups polítics sotasignants, demanem la retirada de l'avantprojecte de llei per a la racionalització i sostenibilitat de l'administració local i que s'obriga un procés de negociació amb tots els grups parlamentaris i amb la FEMP que permeta abordar la reforma de les lleis que regulen el món local garantint l'autonomia local i els drets socials dels ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Gemma Grabalosa
Portaveu de Junts, a l’oposició de Sant Feliu de Pallerols

“Seguim a l’oposició pel deute que tenim amb el poble”

Sant Feliu de Pallerols
guerra a gaza

L’ONU condemna el “devastador” atac d’Israel contra l’escola Al Tabaín a Gaza

barcelona
política

Salellas demana al nou govern que posi el focus en el nou Trueta i en l’habitatge

girona
veneçuela

El TPI investiga possibles crims a Veneçuela després de les presidencials

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu retreu al ministre de Defensa que no creu en la victòria sobre Hamàs

barcelona
ÀSIA

Seül i els EUA faran maniobres militars conjuntes del 19 al 29 d’agost

BARCELONA
OCEANIA

Mor un pilot en xocar el seu helicòpter contra la teulada d’un hotel a Austràlia

BARCELONA
guerra a gaza

Els EUA envien un submarí a l’Orient Mitjà entre crides al diàleg per a un alto el foc

barcelona
GUERRA A EUROPA

Putin promet una resposta ferma a la incursió ucraïnesa, que s'estén

BARCELONA