Política

El PP de l'ajuntament de Gandia retalla els drets de l'oposició

Ha limitat les preguntes i ha llevat a l'oposició el dret a rèplica, mentre que l'alcalde pot intervenir quan vulga i per un temps il·limitat

El Govern del PP de Torró ha tornat a fer ús de la seua majoria absoluta per a retallar els drets de la resta de partits polítics en l'Ajuntament i per a tractar de fer encara més difícil la tasca fiscalitzadora d'oposició.

Així ho han denunciat hui en conferència de premsa conjunta, el regidor del PSPV Vicent Mascarell i l'edil de Compromís Lorena Milvaques, en referència a la modificació del reglament dels plenaris municipals imposada pel PP, una decisió que tots dos han coincidit a qualificar com una “retallada democràtica”.

PSPV i Compromís han criticat que la modificació del ROPLE (Reglament Orgànic del Ple de l'Ajuntament de Gandia) hauria d'haver sigut “un acte de conciliació per a simplificar els plenaris i agilitar el dia a dia del funcionament municipal”, però que la “bogeria antidemocràtica del PP i de Torró” l'han convertit “en un nou atac la llibertat d'expressió dels grups de l'oposició”.

La modificació imposada pel PP implica que l'alcalde tindrà llibertat absoluta per a intervenir en els Plenaris, en el moment que vulga i allargant el seu discurs tant temps com crega oportú. Per contra, l'oposició no podrà formular més de cinc preguntes en total (fins ara es podien fer cinc escrites i una quantitat il·limitada de preguntes orals) i tampoc tindrà dret a rèplica una vegada escoltada la resposta del Govern, “eliminant qualsevol possibilitat de debat”.

Per açò, el regidor socialista Vicent Mascarell ha denunciat “l'atac del Govern del PP als drets fonamentals de llibertat d'expressió, debat polític, al paper fiscalitzador de l'oposició i, en definitiva, al parlamentarisme” i ha lamentat que el PP “pretenga silenciar el fòrum democràtic que és el Plenari municipal”.

Segons el parer de Mascarell, les restriccions que el PP ha imposat a l'oposició suposen “una involució democràtica en majúscules” darrere de la qual s'amaguen dos objectius, “silenciar a l'oposició” i que el Torró tinga “cada vegada més presència, encara que no se sap si com a alcalde o com macarra número 1, com li va dir el gerent de IPG, perquè cada vegada es confon més la persona amb el personatge”.

Per la seua banda, l'edil de Compromís Lorena Milvaques, ha recordat que des que Torró va accedir a l'alcaldia “el ninguneig ha sigut constant per a qui no pensa com ell”, ha denunciat que la seua actitud “és dictatorial” i ha assegurat que fer “callar a l'oposició ha sigut el més important del seu quefer diari com a alcalde”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA
política

Torra i Borràs demanen que s’aixequi la suspensió de sou i feina als mossos investigats

barcelona

Els Bombers de Girona pendents de judici per l’1-0 demanen l’amnistia

GIRONA
bangladesh

El cap del Tribunal Suprem dimiteix davant les noves protestes

barcelona
guerra a europa

Rússia imposa el “règim d’operació antiterrorista a les regions frontereres amb Ucraïna

barcelona
guerra a gaza

Israel mata més de cent persones en un bombardeig a una escola a la Franja

barcelona
política

Puigdemont lamenta que Elena s’apunti a "l’onada repressora" quan l’acusa de conducta impròpia

barcelona
política

Mossos esperava l'intent de Puigdemont d'entrar al Parlament

barcelona