Política

Gavín es fa a un costat i obre el procés perquè CiU elegeixi un nou candidat a l'alcaldia de Lleida

Es mantindrà al capdavant del grup municipal fins que acabi el mandat

Gavín té la intenció d'esgotar el mandat i complir fins a l'últim dia com a cap del grup municipal de CiU a Lleida. Però ha decidit anunciar-ho ara, just creuat l'equador del mandat, perquè el seu successor –o successora– tingui temps suficient per preparar un nou projecte i un nou equip per optar en condicions l'assalt de la federació nacionalista a l'alcaldia de Lleida: una plaça que es resisteix a CiU des del breu període Manuel Oronich com a paer en cap de Lleida, a mitjans dels anys vuitanta.

Amb aquest gest, Gavín es fa a un costat i permet que el partit tingui les mans lliures per triar el nou candidat. La decisió, segons va explicar ahir Gavín, fa temps que l'ha estat madurat, en un procés de reflexió personal i política que també coneixien persones de la direcció de CDC, militants de Lleida i algunes persones de la societat civil de la ciutat. Finalment, Gavín va anunciar fa uns dies al comitè local de CDC a Lleida, a la Federació de Lleida i a la direcció nacional del partit aquesta decisió, i ha demanat al partit que iniciï, passat l'estiu, el procés per elegir el seu successor.

Ahir a la tarda, en el moment de fer-ho públic, Isidre Gavín va comparèixer acompanyat pel secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, i pels altres líders del partit a les terres de Lleida. Felip Puig va anunciar que el partit comptarà amb Gavín per a altres tasques un cop acabi el mandat i es retiri del primer pla de la política local de Lleida.

Llarga trajectòria

Isidre Gavín ha estat el cap de llista de CiU a l'alcaldia de Lleida en les eleccions del 2003 i del 2007. En el primer d'aquests dos mandats, Gavín va presidir, a més, la Diputació de Lleida, càrrec que no va poder renovar el 2007 ja que el PSC i ERC van acordar governar plegats aquest organisme. Anteriorment a aquesta experiència en la política local de Lleida, Gavín havia estat diputat al Parlament de Catalunya, on va entrat com a diputat més jove de l'hemicicle en la legislatura 1984-1988.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys nou morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona
Política

El govern regularà els usos dels habitatges per prioritzar l’accés “a un preu raonable”

barcelona
política

Albiol demana “mesures urgents” per actuar contra la multireincidència

Badalona
estat espanyol

Ábalos desafia el PSOE i reclama la seva readmissió com a afiliat

barcelona

El nou alcalde refà el cartipàs municipal

ESPARREGUERA