Política

El jutge imputa l'alcalde de Castelló de la Plana pels contractes amb Gürtel

Correspon a l'època en què era subsecretari de Sanitat i s'inscriu en la investigació sobre un presumpte finançament il·legal del PP

Alfonso Bataller declararà el pròxim 6 de juny

El jutge que instrueix la investigació sobre un presumpte finançament irregular del PP valencià, José Ceres, ha citat a declarar com a imputat l'actual alcalde de Castelló de la Plana, Alfonso Bataller (PP), en relació amb els contractes adjudicats a empreses de la trama Gürtel. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, al costat de Bataller el magistrat ha citat quatre antics alts càrrecs del govern valencià pertanyents a les conselleries de Benestar Social i Sanitat, així com de la Societat gestora per a la imatge estratègica i promocional de la Comunitat Valenciana. La imputació de Bataller correspon a l'època en què era subsecretari de Sanitat.

La imputació correspon a la peça separada número 5 del cas que s'ha batejat com a Finançament. El jutge investiga aquí presumptes irregularitats en contractes menors que la Generalitat Valenciana i societats dependents varen adjudicar a Orange Market, empresa que dirigia Álvaro Pérez “El Bigotis” i si va haver presumpte fraccionament per adjudicar-los sense concurs. L'actual alcalde de Castelló haurà de declarar el pròxim 6 de juny a les 11.30 hores en relació amb les contractacions realitzades per la conselleria en l'acte Premis salut i societat 2007.

Contractes fraccionats

El magistrat ha imputat també el president del comitè d'empresa de la societat per a serveis mediambientals Vaersa, Antonio Santo Juan en relació a “la gravació, edició i realització documental per a la campanya de comunicació i sensibilització del correcte ús del contenidor groc 2004-2005”. L'exdirector general de Benestar Social, Clara Abellán declararà per la contractació i adjudicació de l'acte Violència de gènere, tolerància zero de 2006, l'acte Punt final de 2007 i l'acte Balanç general de 2007. L'antic secretari de Sanitat, Rafael Peset compareix per declarar per les contractacions realitzades per aquesta conselleria dels Premis Salut i Societat 2006.

Per part de la Societat Gestora per a la Imatge Estratègica i Promocional de la Comunitat Valenciana, qui va ser la seva gerent, Arantxa Vallés, declararà com a imputada pels contractes relatius a la cerimònia d'inauguració de la vila de regates Alacant 2008, volta al món a vela al setembre de 2008.

El jutge també ha imputat persones relacionades amb Orange Market, societats i personal vinculat a l'empresa que dirigia El Bigotis. En aquest sentit, el mateix Álvaro Pérez haurà de declarar el pròxim 8 de maig, dia en què també estan citats Pablo Crespo, Cándido Herrero i Francisco Correa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.