Hisenda MUNICIPAL
L'oposició de Santa Cristina retalla el sou al govern
L'alcalde, Josep Llensa (CiU), acata una rebaixa del 14% extensiva a tots els grups per desencallar el pressupost
ERC dóna suport extern als comptes i justifica l'ajust perquè la partida no quadrava
El govern en minoria de CiU i el PP a Santa Cristina d'Aro va aconseguir aprovar definitivament dijous el pressupost per aquest any, però va haver de cedir a les pressions dels grups de l'oposició (PSC, ERC i Emprenedors) perquè es rebaixessin el sou, amb una retallada del 14,07%.
L'alcalde, Josep Llensa, assumia que la prioritat era que els comptes, que van rebre el suport extern d'ERC, tiressin endavant. El portaveu republicà, Jordi Mulà, va justificar l'aprovació perquè la pròrroga del pressupost de 2012 encara era més perjudicial per al municipi. I els portaveus del PSC, Ricard Herrero, i Emprenedors, Julio Rico, van argumentar que l'ajust venia imposat pel desajust entre les retribucions actuals i la partida inclosa inicialment en el pressupost. I s'hi van oposar pel fet que Llensa hagués inclòs la rebaixa fora del punt dels comptes, com si es tractés d'una iniciativa voluntària. Per aquest motiu, ERC també es va abstenir en el punt, que implica una nova retallada automàtica en les dietes que perceben els grups de l'oposició i se suma al 20% de reducció que el govern ja els havia aplicat fa un any.
Números llancívols
Rico va aprofitar una comparativa entre les dades de retribucions de l'actual govern i el del mandat 2007-2011 per encendre els ànims del públic, en recordar que Ricard Herrero cobrava 1.824 euros i Llensa, 2.300, a banda de les indemnitzacions per assistir a la junta de govern, que s'han incrementat de 150 a 275 euros setmanals. Herrero li va agrair el gest i va acusar l'alcalde d'haver fet “demagògia” sobre els sous quan CiU era a l'oposició.
Polèmica per l'acomiadament de monitores
Les monitores del menjador de l'escola pública Pedralta i membres de l'antiga junta de l'associació de mares i pares d'alumnes (AMPA) van denunciar en el ple que ja s'ha notificat l'acomiadament a quatre treballadores perquè el servei és inviable amb la tarifa que paguen les famílies pel menú escolar. La fins ara responsable d'activitats extraescolars, Teresa Antúnez, va criticar que està entre les afectades i que s'ha incomplert l'acord de prescindir, si no hi havia voluntàries, de les treballadores amb menys antiguitat. Antúnez, que fa 16 anys que està contractada, va titllar d'“anihiladora” la junta que va gestionar l'AMPA entre el novembre i el març, que va plegar pel dèficit que implicava mantenir tota la plantilla si es demanava un menú per a cada alumne, cosa que no es feia abans.