Política

ERC exigeix una “rectificació pública” a Telemadrid pel reportatge en què compara catalans i bascos amb el nazisme

Alfred Bosch no descarta demanar comptes a les institucions que controlen la televisió madrilenya

Lamenta que es banalitzi el feixisme i l'estalinisme per cercar la confrontació

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha fet arribar una carta al director de Telemadrid en relació al reportatge que emès al l'espai Zoom dels informatius de la cadena madrilenya en què denuncia una suposada “perversió del llenguatge” dels nacionalismes català i basc. El reportatge afirma que catalans i bascos està “obsessionat per imposar el seu llenguatge” polític i compara l'estratègia dels respectius governs amb la propaganda dels règims de Hitler i Stalin. Bosch no descarta demanar explicacions a la Comunitat de Madrid.

“La propaganda estalinista ho va crear, els nazis ho van perfeccionar i avui ens apodera i articula sense que molts en siguem conscients”, assegura la periodista que presenta l'espai, mentre es veuen imatges consecutives de Stalin, Hitler, tres encaputxats d'ETA i del president de la Generalitat, Artur Mas. La presentadora afirma que tots ells tenen en comú “la perversió del llenguatge” i que el nacionalisme té l'obsessió d'“imposar el seu llenguatge” polític.

A la carta del portaveu d'ERC al Congrés dirigida a José Antonio Sánchez Domínguez, director general de Telemadrid, Alfred Bosch, exigeix “una rectificació pública, clara i contundent per part de la televisió madrilenya, així com l'oportunitat de poder aclarir desmentir les falsedats citades al reportatge”. Bosch assegura que, en tractar-se d'una concessió pública amb participació dels administracions públiques, es reserva “la possibilitat de demanar comptes a les institucions pertinents”.

El diputat assegura en el seu escrit que resulta “molt dolorós que es banalitzi amb el feixisme i l'estalinisme, perillós que es desinformi els espectadors cercant la confrontació tenint en compte que no respon en absolut a la situació de convivència democràtica que existeix a Catalunya i no respon a la trajectòria pacífica, dialogant d'ERC”. El republicà també recorda que “un membre d'ERC, aleshores president de la Generalitat en virtut de les urnes, Lluís Companys, va ser capturat per la Gestapo” (la policia política de l'Alemanya nazi) i per després ser “assassinat al fossar del castell de Montjuïc”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Trump crea confusió i rebutja ara una esmena avortista a Florida

BARCELONA
Política

L’ANC convocarà una assemblea general per actualitzar el seu full de ruta

barcelona
GUERRA A GAZA

Primeres vacunes contra la pòlio, en una altra mortífera jornada d’atacs a la Franja

BARCELONA
ÀSIA

Manila i Pequín s’acusen d’un altre incident al mar de la Xina meridional

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Quart dia d’incursió israeliana a Jenín, a la Cisjordània ocupada

BARCELONA
AMÈRICA LLATINA

El Brasil tanca la xarxa social X i eleva el to de la disputa amb Musk

BARCELONA
Política

El govern acaba la trobada a Poblet fixant les seves prioritats

barcelona
Política

Montero promet a les autonomies poder optar al finançament singular català

barcelona
GUERRA A EUROPA

El secretari general aliat justifica la incursió de Kíiv a Rússia

BARCELONA