Política

Els Verds de Gandia faran política contra la desocupació

Així ho han decidit en una assemblea celebrada al casal Jaume I d'aquesta vila de la Safor

Aquest grup renova la confiança a Joan Francesc Peris perquè continue com a síndic portaveu

El Verds de Gandia centraran la seua tasca política en la lluita contra la desocupació i la substitució de la fracassada economia especulativa per una economia social que tinga com a objectiu la societat de la plena ocupació, fonamentada en els valors de la solidaritat, el bé públic i la conservació del medi.

L'Assemblea d'Els Verds de Gandia, unànimement, renova la confiança en el portaveu, Joan Francesc Peris i renova la seua Presidència Executiva amb noves incorporacions en un ambient de força i reafirmació dels principis i valors que defensa el partit ecologista d'esquerra des de fa molts anys.

L'Assemblea d'Els Verds de Gandia, celebrada ahir en el Casal Jaume I, va debatre i aprovà per unanimitat l'Informe presentat pel seu portaveu, Joan Francesc Peris, que realitza una anàlisi de la situació política general i local des de les passades eleccions municipals i marca les línies de treball de la formació ecologista per als propers tres anys, període en el que es produiran eleccions al Parlament Europeu, Municipals, Autonòmiques i Generals.

Els Verds de Gandia consideren que és temps de què la ciutadania recupere el valor de la política per a canviar la situació dramàtica que viuen milers i milers de famílies i reivindiquen una política honesta, “perquè no hi haurà un veritable canvi social, de sistema econòmic i polític, sense la majoria de la gent, sense la convicció democràtica i majoritària de què l'actual sistema neoliberal ens porta al fracàs col·lectiu, a la llei de la selva i a la impossibilitat de que l'espècie humana habite en el futur en un Planeta contaminat”. I adverteixen que “ara, el fracàs col·lectiu que suposa la crisi econòmica del capitalisme financer i especulatiu no pot portar a la societat desenganyada a abandonar la política o a donar suport a aquelles veus interessades que posen a tots en el mateix sac des del populisme que vol aprofitar la desesperació de la gent en el seu benefici propi”.

Els Verds de Gandia fan un repàs molt crític de la gestió del PP al front del govern municipal que “amb la majoria absoluta obtinguda en el moment de més devaluació de la figura de Zapatero i pels errors del govern Orengo-Mut, el PP al front del govern de Gandia ha confirmat les nostres pitjors expectatives que ens havien portat a intentar sumar tots els vots progressistes per evitar-les.

L'informe continua destacant que “el PP amb majoria absoluta que ens mal governa, que ha retallat a l'oposició la veu al Plenari, que pràcticament l'ha deixat sense capacitat d'actuació, que ha tancat el Teatre Serrano per tal de privatitzar-lo, que ens ha deixat sense Cine Pot, que té una croada contra Pluja Teatre o que compra l'edifici de la Citroën per a ubicar la Policia Local o una part d'un hotel, —que es va fer en un parc públic, per a instal·lar una bolera— i que retrotrau la cultura de Gandia a la vulgaritat més absoluta donant suport a programes de TV com Gandia shore, ara amenaça, com era d'esperar, al territori de més alt valor natural de Gandia, la Marjal i la Platja de l'Ahuir, amb un projecte de camp de golf pitch&putt i l'anunci d'un concurs nacional d'idees 'urbanitzadores'. Mentre, a Gandia, no ha arribat el moment del 'Ahora empleo', al contrari, ja són quasi 10.000 persones les aturades i cada dia assistim a tancament de comerços, empreses, activitats i les xifres d'ocupació dels hotels d'aquesta darrera setmana santa ens anuncien un estiu molt crític”.

Els Verds de Gandia han fet una crida a la mobilització i participació democràtica, “és l'hora de la rebel·lia democràtica i ciutadana i de sumar esforços per a eixir de la crisi econòmica, per a generar ocupació amb tota urgència, des d'uns nous paràmetres polítics, des d'una alternativa econòmica, social i ambiental, que garantisca el present i el futur de les noves generacions.

Nova executiva

Redacció

Encapçalada per Joan Francesc Peris com a portaveu i responsable de l'Àrea d'Economia, Treball, Comerç i Turisme, la nova Presidència Executiva compta també amb Paco Moncho en l'Àrea d'Organització i Administració, Ana Carla Mestre en l'Àrea de Territori i Medi Ambient, Joan Lluís Soler en l'Àrea de Comunicació i Política Municipal, Lorena Consuelo i Salva Vila en l'Àrea d'Imatge i Noves Tecnologies, Miguel Rodilla en l'Àrea d'Educació, Estudis i Programes, Paco Consuelo i Empar Soriano en l'Àrea de Moviment Veïnal, Salva Sastre en l'Àrea de Moviments Socials, Josep Puchol en l'Àrea de Sanitat, Jesús Juan en l'Àrea d'Esports, Núria Soler en l'Àrea de Cultura, Isabel Morales en l'Àrea de Serveis Públics, Salvador Peiró en l'Àrea d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Reme Gomar i Xaro Triguero en l'Àrea d'Igualtat, José Vicente Giner i Josep Moratal en l'Àrea d'Acció Electoral, José Vicente Pallarés i Manolita Turleque en l'Àrea de Benestar Social, Noemi Consuelo en l'Àrea de Defensa Animal, i Gràcia García i Dilyan Timurov en l'Àrea de Joventut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.