Política

El govern veu “motius polítics” en l'expulsió de Ziani

El secretari d'Afers Estrangers de la Generalitat recorda que el CNI ha acusat el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya de treballar contra els serveis secrets espanyols

L'advocada del líder musulmà assegura que la llista de fets argumentada contra Ziani no justifica l'expulsió

El secretari d'Afers Estrangers de la Generalitat, Roger Albinyana, ha assegurat tenir la impressió que el CNI actua amb una “motivació política” en l'ordre d'expulsió del president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya, Noureddine Ziani, vinculat a la Fundació Nous Catalans de CDC.

En declaracions a Catalunya Ràdio, ha afirmat que si aquestes informacions es confirmen serien “molt greus”, i ha recordat que el CNI ja ha acusat el Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya de treballar contra els serveis secrets espanyols.

“En l'última comissió dels secrets oficials del Congressos dels Diputats, el seu director general va denunciar que el Consell estava intentant desemmascarar els agents del CNI a l'exterior, cosa que és rotundament falsa”, ha assenyalat.

En espera d'al·legacions


L'advocada de Ziani, Fàtima-Zohra Bouhya, ha assegurat que estan en espera de la resposta de les al·legacions presentades a l'ordre d'expulsió, i que quan s'emeti la resposta de la Delegació del Govern espanyol s'haurà d'executar immediatament, i “podria ser aquesta setmana”.

“Espero que s'estudiïn les motivacions, perquè han fet unes acusacions molt greus, les conseqüències poden ser molt greus i no ens han motivat res les acusacions”, ha afirmat la lletrada en declaracions a RAC 1.

Ha explicat que les primeres 48 hores després de l'ordre d'expulsió ha demanat proves i li van dir que “eren innecessàries”, i ha afirmat que hi ha una denúncia del CNI assegurant que Ziani atenta contra la seguretat nacional, l'estabilitat de la política exterior i en benefici a un país estranger relacionat amb el salafisme.

L'advocada ha mostrat la seva sorpresa per l'ordre d'expulsió, ha assenyalat que “són quatre pàgines, una llista de fets que no diuen res i que no es justifiquen”, i ha assegurat que Ziani està segur de no haver fet res irregular.

Fàtima-Zohra Bouhya ha sostingut que “podria ser una decisió política”, i ha recordat que els jutjats han tombat moltes peticions d'expulsió perquè no es proven i no s'aporten informes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
REGNE UNIT

Starmer carrega contra l’atac a la mesquita en l’homenatge a les nenes de Southport

BARCELONA
unió europea

La inflació en l’eurozona va repuntar al 2,6% al juliol

barcelona
europa

Alemanya acusa a la Xina d’un greu ciberatac en 2021 contra una institució estatal

barcelona
estats units

Harris farà el primer míting amb el seu vicepresident el dimarts

barcelona
guerra a europa

Ucraïna repel·leix amb èxit l’atac més gran amb drons contra Kíiv enguany

barcelona
política

Junqueras evita posicionar-se sobre el preacord, que una vintena d’alcaldes avalen

barcelona
política

L’ANC afirma que l’acord PSC-ERC és una “rendició” i una “ignomínia”

barcelona
política

Sánchez celebra l’acord amb ERC com un pas cap a l’Estat federal

barcelona

Insten Salellas a desencallar el Centre Comarcal d’acollida i adopció d’animals abandonats

GIRONA