Política

Aerocas va llogar un àtic al cosí de Fabra per 4.320 euros al mes durant set anys

Compromís denuncia que Manuel Gómez cobrava 51.840 0 euros l'any pel lloguer d'un immoble en la perifèria en condicions molt favorables

La coalició demana explicacions sobre el contracte que es va firmar quan el president era regidor d'Urbanisme de Castelló de la Plana

Compromís ha denunciat l'avantatjós contracte que Manuel Gómez va signar amb la Societat Parcs Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) per llogar un àtic per un total de 51.840 –4.320 euros al mes– (sense IVA) euros l'any, un immoble on fins fa pocs mesos es van ubicar les oficines de l'empresa gestora de l'aeroport de Castelló, Aerocas.

Segons explica el coportaveu de la coalició a les comarques de Castelló, Carles Mulet, Gómez manté una relació directa amb el president de la Generalitat, Alberto Fabra, ja que és cosí de la seua muller. Mulet ha revelat que el contracte es va signar el 16 de maig de 2005 quan Fabra era regidor d'Urbanisme i home fort de l'aleshores alcalde de Castelló de la Plana, José Luis Gimeno.

Avantatges

El representant de Compromís detalla que les condicions del lloguer van ser molt favorables per al cosí de Fabra, ja que si bé el contracte tenia una duració inicial de cinc anys des d'aquella data, l'SPTCV hauria de pagar integrament totes les anualitats en cas de rescindir el contracte abans dels tres anys. La renda es va anar actualitzant anualment segons l'IPC i es va pagar una fiança de 8.500 euros. “El més curiós és que SPTCV s'havia de fer càrrec íntegrament de tots els rebuts tant de comunitat de propietaris i de la totalitat d'impostos, taxes, incloent-hi la del fem, contribucions, i també de l'IBI, i el pagament d'una pòlissa d'assegurança, que el més lògic seria que fóra a càrrec del propietari”, subratlla Mulet.

El coportaveu de Compromís també explica que el lloguer es va realitzar sense cap tipus de procediment de publicitat. A més, considera que existien un gran nombre d'immobles públics que podrien haver albergat les oficines d'Aerocas. “Volem que ens expliquen per què el cosí polític d'Alberto Fabra va estar durant anys cobrant barbaritats per llogar un àtic gens accessible per a negocis, en la perifèria de Castelló, quan la Generalitat regalava l'ús d'edificis ben situats i condicionats com, per exemple, la seu de la VIU al carrer Major; també tenia des de 2006 tot el Palau de Justícia de plaça Borrull buit”, expressa Mulet.

El denunciant ha afirmat que recentment va poder fer una visita a les instal·lacions i que al seu entendre no reunien les condicions per a les activitats desenvolupades per Aerocas. “Sona tot molt estrany, per això, fa temps que demanem explicacions del procediment que es va seguir, de per què es va ubicar la seu d'una empresa pública en un lloc tan arbitràriament car i objectivament tan poc apte. Volem saber el paper que va jugar el aleshores regidor d'Urbanisme de Castelló en la tria digital d'aquest local”, indica.

Finalment, Mulet afirma que aquest contracte, va estar en vigor fins al final de 2011 i que per tant, s'hauria pagat com a mínim 362.880 euros per aquest lloguer. “El desembre de 2011 es va anunciar el trasllat d'Aerocas a l'aeroport, però en 2012 i 2013 encara hi ha anuncis oficials de contractes de l'empresa que posen com a adreça de contacte la de carrer Danubi”, indica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.