Política

Silla sense pressupost

DES DE LA BALCONADA DE LA PLAÇA

Mes de maig de 2013, dos anys des que va començar la legislatura i a hores d'ara encara no tenim pressupost. El pressupost és el document polític per excel·lència, el document on es plasmen en diners les decisions polítiques, és el document dels fets no de les paraules, el document on es retraten els governs davant la ciutadania. El procés d'aprovació del pressupost és també un moment d'intens debat polític on govern i oposició tracten de trobar un equilibri satisfactori que permeta la seua aprovació plenària; és sense cap dubte el moment més important de l'any, des del punt de vista de la discussió política.

És justament per açò que considerem inacceptable que a hores d'ara no s'haja produït un debat tan indispensable, usurpant-li al poble la possibilitat de saber quines són les preferències polítiques de cada partit i les propostes que fan per a traure el poble del marasme econòmic en què es troba.

La gravetat de la situació es veu encara més agreujada, si més no, pel fet que quan no hi ha pressupost s'ha que prorrogar l'anterior, però per a poder-ho fer, prèviament calen tota una sèrie de processos tècnics que tampoc no s'han realitzat, amb la qual cosa ni tenim pressupost nou, ni hem prorrogat formalment el de 2012, o siga que no tenim res, sinó un desgavell.

Preguntat el regidor d'Hisenda per les raons d'aquest desori, la resposta sempre ha estat que estaven esperant que Madrid contestara si ens llevava el 25% o el 50% de la participació que correspon a Silla dels tributs de l'Estat. Ara aquesta excusa també s'ha acabat, perquè ja sabem que el PP del govern de Madrid ha deixat al peu dels cavalls el PP que governa Silla i definitivament ens llevaran el 50%, amb l'ofec econòmic que això suposarà per a un tresor municipal que ja es trobava en situació crítica.

De manera que el govern de Silla ha de fer retallades per valor de 2 milions d'euros, atès que la llei obliga a compensar els desfases als romanents negatius de tresoreria i les factures sense crèdit pressupostari que s'han de reconèixer pel Ple i que a hores d'ara tampoc s'han passat per al seu reconeixement. El govern de Silla no s'atreveix a afrontar les conseqüències de les retallades obligades per la llei del PP que ha de fer i que no són altres que pujar impostos, rebaixar els sou dels funcionaris públics i refinançar el deute, la qual cosa suposarà una gran càrrega financera per al poble.

És cert que l'herència que van rebre va ser nefasta, però també ho és que han sigut incapaços d'influir en els seus companys de partit a Madrid, perquè els facilitaren una eixida raonable a l'actual situació. Montoro els ha abandonat.

Des de Compromís per Silla exigim la presentació immediata del pressupost municipal, no fer-ho en el proper Ple seria la constatació de la incapacitat del PP de governar Silla. El poble no pot esperar ni un minut més, la situació econòmica tampoc, així que no prendre decisions no és una opció. El nostre grup polític sempre ha col·laborat activament en el debat pressupostari fent propostes en positiu i acceptant la responsabilitat que ens han atorgat les urnes, i continuarem fent-ho, però no estem disposats a què es governe per la porta de darrere, evitant els pactes i el debat democràtic. Ha arribat el moment de dir que ja hi ha prou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.