Política

La projecció de ‘Fènix 11.23' a Elx es converteix en un acte de suport a Ziani

Èric Bertran no ha pogut assistir degut a l'expulsió d'Espanya del director de l'espai catalano-marroquí de la Fundació Nous Catalans

Els organitzadors de l'acte rebutgen la decisió del govern espanyol que consideren motivada per la relació de Ziani amb l'independentisme català

Aquest dijous el protagonista de la història que explica la pel·lícula de Joel Joan i Sergi Lara, Fènix 11*23, havia d'estar a Elx amb motiu de la projecció que havia de fer-se en el marc de cicle de cinema en valencià organitzat per l'associació El Tempir d'Elx. Èric Bertran havia estat convidat per a participar en un debat sobre els fets de 2004, quan va enviar una sèrie de correus electrònics a diferents supermercats demanant que etiquetaren en català i que el van dur a ser acusat de terrorisme i a jutjar-lo a l'Audiència Nacional amb només 14 anys.

Però Bertran, que ara és vicepresident de la Fundació Nous Catalans, que presideix Àngel Colom, dedicada a la integració dels nouvinguts a Catalunya, finalment no ha pogut assistir al debat degut a la detenció i expulsió de l'estat espanyol del director de l'espai catalano-marroquí de la Fundació, Noureddine Ziani, acusat pel govern espanyol de ser un col·laborador dels serveis d'intel·ligència “d'un país estranger”.

L'absència de Bertran ha provocat una reacció de solidaritat amb Ziani i els organitzadors han convertit el debat previst per al final de la projecció en un acte de protesta pel que consideren “una acció arbitrària i conduïda per motivacions polítiques”.

Bertran, per la seua banda ha explicat a El Punt Avui que se sentia disgustat per no haver pogut assistir a l'acte d'Elx, però que la situació –amb l'expulsió efectiva de Ziani– “era molt greu”. “Si allò que em va passar a mi, i que explica perfectament la pel·lícula, pretenia atemorir l'independentisme català s'han equivocat completament; el que han fet és esperonar-lo. El que han fet amb el nostre company, Noureddine Ziani, és exactament el mateix, volen atemorir els immigrants i que no es sumen al projecte de futur català però no ho aconseguiran”, ha declarat a aquest diari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
amèrica del sud

Veneçuela anuncia la detenció de dos espanyols per un suposat pla contra Maduro

barcelona
estats units

Trump promet deportacions a la ciutat sacsejada per les mentides

barcelona
guerra a gaza

Els atacs israelians contra el nord de la Franja causen una vintena de morts més

barcelona
guerra a europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 206 presoners de guerra més

barcelona
política

Nova Esquerra aposta perquè el president d’ERC no sigui alhora candidat

barcelona
vaticà

Francesc demana als catòlics dels EUA votar “el mal menor"

barcelona
guerra a europa

Biden i Starmer ajornen la decisió sobre l’ús d'armes de llarg abast

barcelona

La llavor del Ciemen

Barcelona
Neus Brunet Campeny
Cap de l’oposició de Breda (Junts)

“La principal prioritat és posar en marxa el centre de dia”

Breda