Política

Anna Penalba assenyalada pels socialistes de Gandia com a recomanada del PP

Des de fa una setmana, Ana Penalba és regidora no electa de forma irregular perquè una sentència obliga als consistoris a suprimir aquests càrrecs

És la imatge de la mentida del PP en campanya electoral quan va prometre treball per a tots

Aquesta setmana, els socialistes destapen el nom d'Ana Penalba, de moment regidora no electa delegada en assumptes d'Ocupació i, a més, coordinadora de la Presidència de la recentment anomenada executiva del PP de Gandia. I diem que de moment és regidora no electa perquè, en aquests moments, ho és de manera inconstitucional, després que una sentència del Tribunal Constitucional obligue als ajuntaments a suprimir aquests càrrecs pel fet de no haver estat escollits democràticament pels ciutadans. Una sentència que obliga a canviar la situació de Penalba i d'altre dels “endollats de la setmana”, Javier Reig.

Penalba ha estat una de les víctimes més repetides de la ira i els canvis d'humor de Torró, un fet que l'ha portat d'un departament a un altre. Primer, Penalba va quedar fora de la llista electoral de maig de 2011, fet que va quedar corregit quan Torró va arribar a l'alcaldia i va portar a Penalba al seu nucli més arrimat dintre de l'Alcaldia. Després, quan Torró es va desfer de Carla Ripoll, va enviar a Penalba a un dels departaments que controlava la senadora, el de Personal, passant a ser regidora no electa llevant-li el lloc a altra de les víctimes de Torró, Clara Carbonell, més pròxima a Ripoll que a ell.

Però no content amb el treball de Penalba en Personal, Torró va tornar a canviar-la de departament a les poques setmanes, arraconant-la en el CSI-COM per a gestionar el Pla d'Ocupació que el PP va presentar com a mecanisme per a complir la seua promesa electoral de donar treball per a tots (“Ahora Empleo”).

Però el temps ha demostrat que res més lluny de la realitat, i que el Pla de Torró i Penalba ha estat un vertader fiasco.

En un primer moment, el pla versava al voltant de l'anomenat “cheque empleo”, pensat per a incentivar la contractació de persones aturades de Gandia des del sector privat. Una proposta que, a més de no funcionar (en un any a penes s'han beneficiat de la mesura 150 persones en una ciutat amb més de 9.000 aturats), ha comptat amb l'oposició frontal d'altres municipis de la comarca en la especialització del treball al camp.

Per sort, i després de diverses peticions per part dels socialistes, el govern de la dreta va tenir a bé incloure un apartat dintre del Pla d'Ocupació de 2,5 milions d'euros per a treballs de caràcter social i contractacions directes des de l'Ajuntament de Gandia. Una nova versió del tan criticat pel govern del PP “PactSafor” que és el que vertaderament ha funcionat i ha ajudat a donar ocupació.

Tot i això, el fracàs de Penalba al capdavant d'Ocupació és visible: des de l'arribada del PP al govern de Gandia hi ha més de 1.000 aturats més respecte al final de l'anterior legislatura. I mentre tant, una gran part dels 2,5 milions d'euros del primer Pla d'Ocupació van sobrar incomprensiblement i la xifra de beneficiats del PP continua creixent sense parar.

Penalba cobra de tots els gandians més de 40.000 euros a l'any per a ser regidora no electa en un govern que ja compta amb 13 regidors. Realment feia falta aquest càrrec?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.