Política

El govern espanyol no desautoritza Llanos de Luna per l'homenatge a la División Azul

Fonts de La Moncloa recorden que Bono va permetre la presència d'un membre d'aquest cos a la desfilada del 12-O el 2004

L'executiu apunta que en determinats homenatges s'han distingit membres dels dos bàndols

El govern espanyol no desautoritza María Llanos de Luna, ni la destituirà, com li demana la Generalitat, per la seva participació en un acte organitzat per la Guàrdia Civil on es va lliurar un diploma a la Hermandad de Combatientes de la División Azul. Fonts de La Moncloa donen per tancada la qüestió amb el comunicat que va fer la Guàrdia Civil aquest dijous, on adduïa que en aquell acte també havia homenatjat a aviadors de la República, i recorden que un exmembre de la División Azul va desfilar als actes del Dia de la Hispanitat el 2004 quan José Bono era ministre de Defensa . L'executiu apunta que en determinats homenatges s'han distingit membres dels dos bàndols. “Això sempre ha estat així”, diuen.

L'executiu espanyol treu ferro d'aquesta manera a la polèmica que ha generat l'actuació de Llanos de Luna i fa cas omís de les demandes de la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, que ha demanat aquest mateix divendres la seva destitució tot recordant la “virtut” de la delegada del govern espanyol de “ferir els sentiments dels catalans”. Ortega ha recordat que no és la primera vegada que Llanos de Luna actua en aquesta direcció ni que, en comptes de solucionar els problemes dels ciutadans, en “crea” de nous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.