Política

Alacant rep un 40 per cent menys dels pressupostos que la mitjana estatal

Enric Morera recorda que els “valencians aportem 23.000 milions a l'estat i tan sols ens tornen 10.000 per a pagar els serveis públics que tenen un cost real de 16.000 milions”

Mireia Mollà assegura que Alacant pateix “una clara discriminació en matèria d'inversions de l'estat que ens situa al lloc 44 quan som la quarta demarcació en nombre d'habitants”

El Síndic de Compromís a les Corts, Enric Morera, ha presentat aquest divendres a Alacant la campanya de la coalició eco-nacionalista per a canviar el model de finançament del País Valencià i que duu el nom de “Concert Econòmic Responsable”.

Morera ha assegurat que “les xifres parlen per si soles, els valencians aportem cada any a l'estat 23.000 milions d'euros, però el Govern central tan sols ens transfereix 10.000 per a pagar la sanitat, l'educació, la industria, els serveis socials, la dependència, etc... que tenen un cost real de 16.000 milions”.

El Síndic de Compromís ha explicat que “volem un nou model de finançament per a fer-nos responsables, recaptar els nostres recursos i poder fer front a les nostres despeses i garantir d'aquesta manera el nostre benestar i superar la greu situació que estem patint”.

Per la seua banda, la diputada per Alacant de la coalició, Mireia Molla, ha denunciat el que considera una “evident discriminació de les comarques d'Alacant” en matèria d'inversions. Segons Mollà, “Alacant és la quarta demarcació de l'estat en nombra d'habitants i també en aportació al PIB, però en matèria d'inversions estem en l aposició número 44 d'un total de 52”.

Segons la diputada “aquesta realitat aboca Alacant a una situació d'extrema gravetat i els governs del PP tant de la Generalitat com dels ajuntaments no fan res per a posar-hi remei, no reclamen les inversions que són necessàries per a la nostra terra i això és perquè tant Fabra com el PP estant sotmesos als postulats de Madrid que no es preocupa pels problemes dels ciutadans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.