Política

CiU, ERC i ICV denuncien a Brussel·les l'homenatge a la División Azul

Els eurodiputats Tremosa, Sedó, Romeva i Miranda demanen a la CE que “prengui mesures per depurar responsabilitats” per l'acte en què va participar la delegada del govern espanyol a Catalunya

Recorden que a l'homenatge hi van assistir “combatents pro-nazis”

Els eurodiputats Ramon Tremosa i Salvador Sedó (CiU), Raül Romeva (ICV) i Ana Miranda (del BNG, en representació d'ERC) han denunciat aquest dimecres a la Comissió Europea l'homenatge a la División Azul en què va participar la delegada del govern espanyol a Catalunya, María Llanos de Luna.

En una pregunta parlamentària a l'executiu comunitari, els quatre eurodiputats informen que a l'acte “van assistir excombatents pro-nazis vestits amb la indumentària falangista, el braç polític del franquisme”, i recorden que la División Azul “va combatre al front nazi amb més de 20.000 persones”.

Tremosa, Sedó, Romeva i Miranda denuncien que l'acte “contravé els principis de la Unió Europea” i demanen a Brussel·les que “prengui mesures per tal de depurar responsabilitats”. En aquest sentit, insten la Comissió Europea a pressionar el govern espanyol perquè cessi els responsables polítics de l'homenatge.

Els eurodiputats catalans demanen que “es compleixi la legislació europea en la matèria, com ara el programa de la UE per a la Sensibilització contra la Radicalització (RSR), on s'inclouen mesures destinades a frenar l'extremisme violent a Europa. “Quines mesures prendrà la Comissió dins l'RSR per tal de reduir aquestes actuacions?”, demanen CiU, ERC i ICV.

Els quatre eurodiputats recorden que, a més el Parlament Europeu va aprovar el 2009 “una resolució sobre consciència europea i totalitarisme on es va mostrar l'oposició de l'Eurocambra a qualsevol règim totalitari”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.