L'oposició de Roda de Berà retalla les competències al govern per pressionar-lo perquè dimiteixi

El PSC acusa CiU de pensar només en el poder i es nega a renunciar a governar

Tot i que amb un govern una mica més dèbil, la situació de bloqueig polític a l'Ajuntament de Roda de Berà no dóna símptomes de millora. Malgrat que la majoria de fet es troba ara a les files de l'oposició (amb la suma de CiU, que és la força més votada, i l'edil no adscrita), la presentació d'una moció de censura és impossible ja que González va signar-ne una altra a principi de mandat, precisament contra el govern de CiU. En aquesta situació, l'única sortida seria la dimissió de l'alcaldessa.

El ple celebrat ahir, que es va convocar a petició dels convergents, va tornar a deixar en evidència el distanciament entre el PSC (que governa amb sols cinc regidors en un consistori de tretze) i CiU, que es van intercanviar retrets sobre les seves respectives gestions. El regidor socialista José Luis Moreno va criticar que la proposta de retirada de les competències de la junta de govern tenia una justificació «pobra», i va retreure a CiU que la mesura s'aprovés amb el suport clau de González, a qui va acusar de «trànsfuga». Per la seva banda, el regidor del PP, Pedro Figueiredo, es va abstenir, ja que va considerar la proposta «poc pràctica per tirar endavant els temes que preocupen el municipi».

El portaveu convergent, José Donoso, va retreure a l'executiu local que no hagués convocat una comissió informativa sobre el ple, i els va recordar que, des del trencament del pacte de govern amb el PP, ja no són «representants de la voluntat majoritària del ple». CiU, que també va aconseguir aprovar que tots els regidors del govern cobrin només per assistències i amb un límit mensual de 1.000 euros, es va negar a acceptar l'eliminació de les retribucions als grups municipals com van demanar Figueiredo i el PSC. «Demanar-ho ara és populisme. Presentin una altra moció i els l'aprovarem», va sentenciar Donoso.

Malgrat la pressió de l'oposició, Huerta es va reafirmar ahir en la voluntat de continuar al capdavant del consistori. «Tinc el suport de l'executiva del partit de la ciutadania», va defensar. Huerta es va mostrar dolguda amb l'actitud de CiU. «Esperava molt més d'ells», va lamentar, mentre que els convergents també retreuen al PSC que no hagin fet esforços reals per arribar a un acord amb ells.

Possible recurs jurídic

CiU estudiarà si presenta un recurs als tribunals contra l'aprovació per part de la junta de govern local de l'externalització del servei de neteja municipal, opció que la majoria del ple havia rebutjat prèviament. El grup municipal està estudiant l'expedient ja que consideren que en l'operació es poden haver produït irregularitats. L'alcaldessa, per la seva banda, va defensar que la decisió s'havia pres amb un informe jurídic que n'avalava la legalitat, a més de disposar també d'un informe de la interventora que l'avala en el vessant econòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
anàlisi

Pilotada cap endavant d’Ucraïna

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Nuri Oliver
Portaveu d’Independents per Fornells (IPF)-Amunt, a l’oposició

“Hi ha molt poc arbrat i molt de ciment i voreres”

Fornells de la Selva
política

El llarg camí que porta ERC al govern de Collboni

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona
GUERRA A EUROPA

La fiscalia polonesa presenta càrrecs per espionatge contra González

barcelona