Política

El TC rebutja el recurs de Díaz Alperi contra la seua imputació en el cas Brugal

L'exalcalde d'Alacant està acusat dels presumptes delictes de revelació d'informació privilegiada facilitada per autoritat, tràfic d'influències i suborn

L'exmandatari popular al·legava que s'havia vulnerat el seu dret de defensa i a la tutela judicial efectiva per falta de concreció dels fets que se li imputen

El Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs d'empara presentat per l'exalcalde d'Alacant i diputat autonòmic, Luis Díaz Alperi, contra la seua imputació en la causa que segueix el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià per a investigar presumptes irregularitats en la tramitació del PGOU de la ciutat, derivada del cas Brugal.

L'exalcalde d'Alacant, igual que la seua successora en el càrrec Sonia Castedo, es troba imputat en aquesta causa pels presumptes delictes de revelació d'informació privilegiada facilitada per autoritat, tràfic d'influències i suborn.

Al llarg dels últims mesos, la defensa de Díaz Alperi ha presentat dos recursos contra la seua imputació davant el TSJ, en els quals al·legava que s'havia vulnerat el seu dret de defensa i a la tutela judicial efectiva per falta de concreció dels fets que se li imputen, arguments que han sigut desestimats per l'alt tribunal valencià.

Per això, l'exmandatari va presentar un recurs d'empara que el Tribunal Constitucional, en una resolució del passat 9 de maig, ha acordat no admetre a tràmit “atesa la manifesta inexistència de violació d'un dret fonamental tutelable en empara, violació que d'acord amb l'article 44.1 LOTC, és condició perquè aquest tribunal puga exercir aquesta tutela”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
missatge institucional del president de la generalitat

Illa: la nació es fa a les aules, CAP, casals i barris

barcelona
guerra a gaza

Hezbol·là respon amb desenes de coets després de dos atacs amb un mort i 14 ferits

barcelona
crisi migratòria

La CE amenaça Hongria de prendre mesures si envia migrants a Brussel·les

barcelona
guerra a europa

Berlín, Londres i París sancionaran Teheran per vendre míssils a Moscou

barcelona
guerra a europa

Els EUA augmentaran les sancions a l’Iran per la venda de míssils a Rússia

barcelona
estat espanyol

Soledad Núñez, nova sotsgovernadora del Banc d’Espanya

barcelona
estat espanyol

La justícia espanyola blinda els crims del franquisme

barcelona
política

Montero precisa que l’acord amb ERC es complirà “en diferents etapes”

barcelona
política

Ja són una desena les comunitats que han recorregut l’amnistia al TC

barcelona