Política

El PP de Torrent copa els tribunals de beques per a l'estiu

Dos regidors “populars” formen part del tribunal que barema els mèrits i regula les titulacions admeses en la convocatòria de “la Dipu et beca”

Compromís per Torrent, per tercer any consecutiu ha fet públic la seua disconformitat amb la política de titulacions admeses, en el procés d'assignació municipal de beques, del programa de la Diputació: “La Dipu te Beca”.

A més, des de Compromís, i després de revisar l'Estatut d'Accés a la Funció Pública, en el que es prohibix expressament la participació de partits polítics en els processos de selecció de personal laboral, s'ha criticat que el PP no aplique eixos mateixos criteris en el cas de Torrent.

El portaveu Vicent Beguer ha explicat que encara que en les bases de Torrent s'especifica clarament que els becaris no tenen relació laboral amb l'Ajuntament, i per tant no els és aplicable l'esmentat Estatut de la Funció Pública, “no estaria de més que el Tribunal estiguera conformat únicament per funcionaris”.

Entrant en la composició del Tribunal de Beques, Beguer ha argumentat que és difícilment explicable que el President siga el regidor delegat de personal, del PP, el senyor Jorge Planells, i que la suplent del president siga la regidora delegada d'educació, del PP, la senyora Maria del Carmen Benavent, i que una de les vocals siga la gerent de l'empresa municipal IDEA't, que no té la condició de funcionaria de l'Ajuntament.

Per a Beguer totes les persones del tribunal haurien de ser funcionaris de carrera de l'Ajuntament, especialment el president, perquè d'aquesta manera es podria assegurar la total imparcialitat del procés de baremació cosa que en l'actualitat no és possible amb la composició feta pel govern del PP.

En aquest sentit des de Compromís s'ha fet públic que als ajuntaments on governa, dels contemplats en el programa de beques de “La Dipu te Beca” de València, com Ontinyent, Godella, Oliva, Tavernes de la Valldigna i Burjassot, tots els membres del Tribunal són personal funcionari del seus respectius ajuntaments, no formant part dels mateixos cap persona que tinga la condició de regidor de la Corporació Municipal.

Els pessebres i les adhesions

Pere Rossell

La malversació de la política ha arribat a extrems insospitats ara fa una vintena d'anys o més. Aleshores, tothom sabia que els ajuntaments aprofitaven per col·locar algun compromís dels que ja hi estaven dins, però des de fa una quinzena d'anys ençà, aquesta idea generalitzada s'ha trabucat en un costum consuetudinari i en l'autèntic “forat” per pagar favors, ajudar amics, militants, coneguts i saludats votants del partit que s'hi troba en el cadiral.

Cada any per aquestes dates, sorgeixen les mateixes històries, perquè cada any i, aprofitant la convocatòria de “La Dipu et beca”, solen succeir les mateixes coses i els problemes d'amiguisme que té la majoria enfront de la impossibilitat de control de la minoria parlamentària local.

Però en aquesta ocasió, la mà del president del tribunal ha anat més enllà i quan es repassa la llista de persones admeses i excloses, hom observa com hi ha cognoms maleïts, nissagues arraconades i famílies polítiques que mai no tenen entrada en aquesta selecció.

Sobta no obstant, l'aparició d'una jove empresària emprenedora que porta la gestió de la “botiga” de son pare que, per tercer any consecutiu, també estiga inclosa com a jove estudiant dins de la borsa de la Dipu. Segurament, en aquest cas, aquesta jove empresària emprenedora la té el PP pèr a mostrar-la quan es tracta de joves empresaris, però també quan ha deposar exemples de joves estudiants. Hi ha casos nafrants entre la selecció d'enguany i això ja no es pot permetre ni una edició més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.