Política

LA CRÒNICA

El Barça, un ambaixador més pel 2014

Palau de la Generalitat. Les set de la tarda. Hi ha força expectació mediàtica. Molta més que cap altre dimarts quan compareix Francesc Homs després de la reunió de govern. El motiu? Artur Mas i Sandro Rosell junts i, com a teló de fons, Catalunya. Qui en dóna més. Es tracta d'un esdeveniment simbòlic, perquè una delegació del Barça amb Rosell, Carles Vilarrubí i Andoni Zubizarreta al capdavant estrena en societat la nova segona vestimenta del club, que té les franges vermelles i grogues de la senyera, i l'entrega al president de la Generalitat. Un acte de “país”, com assegura Mas, just després de rebre la samarreta de les mans de Rosell. Un Mas que, a instàncies dels periodistes, es mira l'elàstica del revés per si hi ha alguna inscripció amb el seu nom. Però no se n'acaba de sortir. Amb les presses, no pot ni girar-la, tot i que més tard es comprova que no hi ha cap estampació

El president de la Generalitat destaca que aquest gest del Barça servirà per portar el nom de Catalunya arreu del món. Faran “d'ambaixadors”, sobretot ara que s'acosta l'aniversari dels 300 anys del 1714, que es commemora l'any vinent. Però el 2014 també hauria de ser l'any de la consulta. Mas, encara que no ho diu directament, sí que insinua que els blaugrana poden donar un cop de mà en el procés: “Els colors de la senyera es passejaran arreu del món en un moment en què hem de ser coneguts, reconeguts, respectats i valorats. I el Barça ens hi ajudarà molt”, augura. I més missatges sobiranistes. “La segona samarreta desperta majories molt grans, les mateixes que busquem dins del país per fer grans projectes.”

Sandro Rosell és més tebi des del punt de vista nacional i només subratlla que amb aquesta decisió el club s'afegeix a la commemoració del 1714. El discurs és majoritàriament esportiu. Remarca que hi ha estudis que indiquen que les dues samarretes seran les més venudes de la història –sempre m'he preguntat com es fan aquestes previsions amb tanta anticipació– i que el segon equipament ha tingut una bona acollida.

I una curiositat. A aquells que no els agrada la publicitat de Qatar Airways estaran contents amb la vestimenta de la senyera, perquè la marca qatariana no s'acaba de visualitzar del tot bé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

Qui és qui a la nova Comissió Europea de Von der Leyen?

barcelona

La consellera d’Educació, Esther Niubó, renuncia al càrrec de regidora

Castelldefels
guerra a europa

Kíiv busca forçar Rússia amb més pressió mentre continua cedint terreny en l’est

barcelona
pròxim orient

UNRWA denuncia que Israel no dona visats als treballadors humanitaris

barcelona
Política

Madaula denuncia un intent de “perjudicar-la” en el cas d’Eduard Pujol

barcelona
política

Parlon vol “revertir la corba delinqüencial” a Catalunya

barcelona
política

El govern manté 47 dels 167 alts càrrecs

barcelona
política

Incrementen en 7 milions el programa per ajuts als ajuntaments

girona
política

Inconcret pla de regeneració de Sánchez amb intenció de reformar el delicte d’injúries o la Llei mordassa

barcelona