Política

Vila: “Hem desencallat una situació que ens podia dur al col·lapse”

El conseller de Territori i Sostenibilitat insisteix que el nou contracte programa signat amb Renfe millorarà la seguretat i qüestions d'equipament

Vila destaca que ara si no es compleix l'acord, es posa en funcionament “una dinàmica de sancions i Renfe no cobra”

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, ha insistit aquest dimarts en les bondats del contracte programa 2013-2015 signat entre la Generalitat i Renfe després de més d'un any de bloqueig. Tot i que el nou pla contempla invertir en la millora de les rodalies i els regionals catalans 165 dels 4.000 milions compromesos, Vila remarca que l'acord econòmic que hi havia abans amb Renfe, “a nivell pràctic, era de zero, i ara s'ha millorat amb 165 milions”. I ha afegit: “Hem desencallat una situació que ens podia dur al col·lapse, i s'ha fet en les pitjors circumstàncies”.

D'aquesta manera, segons ha detallat en entrevistes a Catalunya Ràdio i RAC1, “es millorarà la seguretat, qüestions d'equipament i s'incorporaran 17 trens nous de rodalies”. En aquest sentit, ha assegurat que el rodalia a Girona, Lleida i Tarragona serà una de les millores objectives i significatives “que es notaran”. A més, al seu entendre, és important que a partir d'ara “si no es compleix l'acord, entrem en una dinàmica de sancions; és a dir, si Renfe incompleix, Renfe no cobra”.

El conseller també ha volgut destacar que el nou contracte de serveis amb Renfe té data de caducitat: el 2015, any en què la Generalitat es podrà plantejar un concurs. “El 2015 el govern podrà valorar el servei prestat i treure a concurs la gestió de rodalies si cal. FGC és una companyia molt més eficient que Renfe, i si mai es treu la gestió de rodalies a concurs s'hi podrien presentar”, ha anunciat.

“No ens podíem permetre mantenir el desacord. Rodalia és una prioritat estratègica”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.