Política

Alcoi incauta al constructor Ortiz mig milió dels avals per a la construcció del bulevard de la ciutat

El govern municipal sosté que no ha complit una sèrie de requisits mínims

El projecte, pressupostat en 27 milions d'euros, presentava deficiències que haurien suposat un sobrecost calculat en un 30%

L'incompliment està ratificat pel Consell Jurídic Consultiu

L'Ajuntament d'Alcoi ha incautat a la constructora Enrique Ortiz e Hijos un total de 543.493,40 € corresponent als avals dipositats pel contracte signat del projecte de construcció del Bulevard. Cal recordar que aquest contracte acordat per l'anterior govern municipal del PP haguera costat als alcoians al voltant de 27 milions d'euros en cas d'haver-se arribat a executar.

El govern municipal ha volgut exercir la clàusula contractual per la qual es procedia a la confiscació dels avals, ja que la constructora ha incomplit una sèrie de requisits mínims. Val a dir que aquest incompliment de contracte ha sigut ratificat pel Consell Jurídic Consultiu, en el seu dictamen del 7 de març de 2013. Com ja es va indicar, el projecte presentava moltes deficiències que, en cas de procedir a reparar-se adequant l'obra, haurien suposat un increment de més del 30% del valor del projecte en conjunt, raó per la qual s'ha pogut dur a terme l'esmentada rescissió del contracte.

Al llarg dels propers dies, segons han confirmat a l'Ajuntament d'Alcoi responsables de l'entitat bancària depositària dels avals, es procedirà a l'ingrés en efectiu de l'esmentada quantitat, perquè s'han resolt ja tots els tràmits pertinents per a poder dur-se a terme l'operació.

Segons la regidora de Règim Jurídic, Lorena Zamorano, “hem aconseguit posar fi al despropòsit que hauria suposat la construcció del bulevard i que implicava l'endeutament de la nostra ciutat en més de 27 milions d'euros, si tenim en compte les circumstàncies que el PP va contractar”.

Zamorano ha subratllat que, efectivament, cal fer actuacions en la zona, però no amb el nivell d'endeutament previst per l'anterior executiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.