Política

Rhamsés Ripollés compleix un any d'alcalde de Morella

El primer edil destaca tres objectius: que ningú es quede al marge, l'esforç econòmic per reduir les despeses i dinamitzar l'economia i la defensa de l'Ajuntament

Rhamsés Ripollés compleix avui un any com a alcalde de Morella i ha comparegut en roda de premsa per fer un balanç de la seua gestió. “Un temps marcat per la situació econòmica i en el què s'ha treballat seguint tres objectius: l'aposta pels serveis socials perquè ningú es quede al marge, l'important esforç econòmic per prioritzar els pagaments a proveïdors, reduir el deute i dinamitzar la economia i la reivindicació i defensa dels interessos de Morella”, destacava el primer edil.

Ripollés també apunta que “en aquest temps, s'han escomès més de 80 accions anunciades en el programa electoral i, bastants més que no ho estaven, conscients de la situació econòmica i de les prioritats que hi ha en cada moment”.

Aquest primer any d'acció de govern també ha estat marcat per la celebració de les festes del Sexenni, que van ser un gran èxit, gràcies a la col·laboració de tot el veïnat.

En l'aposta en els serveis socials, l'Ajuntament de Morella ha emprès projectes de gran importància, com garantir la teleassistència, impulsar el Centre de Dia amb més serveis i fent-lo viable malgrat els impagaments de la Generalitat i, ha reforçat altres accions que potencien el teixit social de la ciutat, com els convenis amb associacions, l'Escola Infantil gratuïta, les ajudes als llibres de text o la Recollida d'Aliments.

Dinamització econòmica

Pel que fa a promoció econòmica i hisenda, aquestes vénen marcades pels més de 1,5 milions d'euros que segueix devent la Generalitat. Tanmateix, des de l'equip de govern s'han emprès iniciatives positives per a la dinamització econòmica i s'han unit esforços amb altres entitats per millorar la promoció de la localitat o dels productes locals.

En aquesta línia es pot destacar el tancament de l'exercici 2012 amb un superàvit de 244.000 euros, la reducció del termini de pagament a proveïdors, la constitució d'una Mesa d'Afectats pels Impagaments de la Generalitat, per reivindicar que els veïns de Morella cobraran la deute de l'administració autonòmica, els plans d'ocupació que han servit per contractar més de 30 treballadors, la posada en marxa de la Sala d'Especejament de l'Escorxador, els convenis de col·laboració amb altres entitats turístiques, Morella singletracks, Productes Morella i el projecte Els Pobles Més Bonics d'Espanya, entre d'altres.

Reunions d'alt nivell

En aquest període d'acció de govern també han destacat les reunions amb els principals responsables polítics, com han estat els president de la Generalitat i la Diputació o representants del Govern.

En aquest sentit, Ripollés ha traslladat les principals reivindicacions de Morella, demostrant la “voluntat de col·laboració i cooperació entre les administracions”.

Línies de treball futures

L'alcalde assenyala que “hem de continuar treballant dia a dia per defensar els interessos de Morella i per construir el futur de la localitat”.

Així, explicava algunes reivindicacions locals que s'han convertit en realitat, com la petició d'inversió per a la muralla de la Porta Ferrissa, les necessàries obres al col·legi Mare de Déu de Vallivana, el cobrament del deute de la Generalitat per part de veïns i col·lectius de la localitat, la volta a l'emissió de TV3 i Aragó TV, l'adjudicació de la gestió del Cardenal Ram a una empresa local durant les obres, el condicionament dels vials que la Generalitat cedirà a l'Ajuntament o la reobertura de Morella la Vella.

Tanmateix, Rhamsés Ripollés, afirma que “queda un llarg i dur treball perquè es tinguen en compte les exigències del veïnat de Morella i s'emprenguen projectes importants per a la localitat, com que es desbloquege la paralització del Parador, la millora de la N-232, que no s'autoritze el fracking o que la Generalitat pague el que deu”.

El primer edil morellà també ha citat altres projectes pendents i la línia de treball que se seguirà per dur-los a terme. Entre aquests, alguns són: l'aposta per les energies renovables, el projecte Vallivana amb la cessió de la Casa Forestal, l'obres a Xiva, Ortells i la Pobleta, la millora de zones degradades, la defensa dels interessos del sector primari, posada en marxa i continuació de les col·laboracions i projectes turístics, la millora de les pàgines web, l'arribada d'internet a tot el terme, la creació del Consell d'Esports, la volta a la Fàbrica Giner dels equips dels Ports, l'Escola Municipal d'Idiomes, el banc de llibres, l'Aula Mentor, la reivindicació de la millora dels serveis sanitaris, el Pla Municipal d'Igualtat, la col · laboració amb l'Aplec, millores en l'Albereda ...

En definitiva, l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, concloïa que “després d'un any d'esforç i dedicació estant al costat dels veïns, encara ens queda un llarg camí per recórrer i molta feina per aconseguir fer una Morella millor ”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.