Política

El Concert per la Llibertat va costar 2 milions d'euros i en va recaptar 1,8 milions en entrades

La presidenta d'Òmnium deixa clar que el govern no ha posat “ni un euro” per a l'esdeveniment

Els artistes que van participar-hi no van cobrar i, a més, van renunciar als drets d'autor

El Concert per la Llibertat va costar uns dos milions d'euros que es van finançar a través de les entitats organitzadores i la recaptació de les entrades, que va ascendir fins als 1,8 milions d'euros, segons ha explicat la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, en una entrevista a El món a RAC1.

Casals ha volgut deixar clar el govern no ha posat “ni un euro en aquest concert” i que en aquests moments encara s'estan pagant factures. Així mateix, ha insistit que no van regalar “cap entrada” i només es van enviar invitacions a persones per “assegurar que hi serien i que tindrien un bon lloc però van pagar la seva entrada”.

“Els comptes del concert estaran a disposició de qui ho vulgui veure”, ha avançat.

També ha explicat que la cinquantena d'artistes que van participar-hi no van cobrar i, a més, van renunciar als seus drets d'autor.

Casals ha detallat que entre les principals despeses destaca la contractació de porters, la instal·lació de plaques per protegir la gespa, les pantalles gegants o el lloguer del camp, entre d'altres. En aquest sentit, ha admès que la preparació tècnica de l'acte ha costat “molts diners”, com afirma “correspon a un esdeveniment d'aquest tipus, tan gros”.

La presidenta d'Òmnium ha confirmat que l'entitat ha renunciat a la subvenció de la Generalitat que li corresponia aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.