Política

El govern català troba “lleig” que el president del TC milités al PP

La vicepresidenta recorda que l'alt tribunal ha pres decisions “polititzades”

ERC presenta una bateria de preguntes al Congrés per aclarir tot el cas

“És lleig encara que sigui legal.” Aquesta és la valoració que va fer ahir la vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, respecte a la polèmica que s'ha desfermat en fer-se públic que el president del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez de los Cobos, va militar al PP com a mínim des del 2008 fins al 2011. En una entrevista a TV3, va recordar que l'alt tribunal ha pres “massa vegades decisions polititzades” i per aquest motiu va demanar que actuï des de criteris d'imparcialitat i objectivitat.

Pel que a la possibilitat que CiU recusi Pérez de los Cobos, la vicepresidenta es va mostrar prudent i no es va voler mullar. Considera que el més assenyat és esperar-se uns dies, perquè veu “possible que el PP faci un pas”, tot i que es va mostrar contrariada pel fet que el govern espanyol no es plantegi la recusació del magistrat.

D'altra banda, el grup d'ERC al Congrés ha presentat una bateria de preguntes per tal que La Moncloa aclareixi tot aquest afer. La formació d'Alfred Bosch posa en qüestió que Pérez de los Cobos pugui dirimir casos com el de la Declaració de Sobirania d'una forma “imparcial”, i també vol saber si l'executiu del PP sabia aquesta situació i si considera que és compatible amb l'article 395 de la llei orgànica del poder judicial, que prohibeix a “jutges i magistrats pertànyer a un partit polític”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.